izguba dohodka

Taksisti zadovoljni, a opozarjajo na dolge čakalne vrste za testiranje

A.S./STA
25. 2. 2021, 14.21
Posodobljeno: 25. 2. 2021, 16.30
Deli članek:

Taksisti so zadovoljni s spremembo vladnega odloka, po katerem se bodo morali testirati na sedem dni, in ne več na tri. A opozarjajo, da to ni rešitev, če so pri testiranju taksisti prepuščeni sami sebi, čakalne vrste za testiranje pa so dolge in čakanje nanj pomeni izgubo dohodka.

STA
Taksisti so v minulih dneh nestrinjanje s testiranjem na tri dni izražali s protestnimi vožnjami po mestih.

"Zadovoljni smo, da nam je vlada prisluhnila in spremenila odlok, ki je od voznikov taksijev zahteval obvezno testiranje na 72 ur," so danes sporočili iz Sindikata taksistov pri Sindikatu delavcev prometa in zvez Slovenije. Kot so dodali, "so temelji dobri in na teh lahko gradimo za naprej".

Upajo pa, da bodo na ministrstvu za infrastrukturo še naprej iskali rešitve za dejavnost taksistov in jim omogočili posebno obravnavo testiranj oz. posebne termine. Vlado pozivajo, naj taksiste vključi v posebni presejalni program in jim zagotovi termine za testiranja že z naslednjim tednom.

Taksisti so v minulih dneh nestrinjanje s testiranjem na tri dni izražali s protestnimi vožnjami po mestih. Kot so sporočili, so dobili ogromno podpore, za korektno delo pa so se zahvalili tudi policistom, saj razumejo, da morajo izvrševati ukaze oblasti.