Črna kronika

Bežal pred policisti, ustavil ga je šele zid

B.K.
10. 2. 2021, 15.20
Posodobljeno: 10. 2. 2021, 15.22
Deli članek:

Da je bil pijan se ve, ali je bil tudi pod vplivom drugih substanc pa ostaja neznanka.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V torek zvečer so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica med kontrolo cestnega prometa na območju Nove Gorice ustavljali voznika, ki pa jih je gladko ignoriral in odpeljal dalje.

Prometni policisti so zapeljali za pobeglim voznikom in ga kmalu izsledili nedaleč stran pri eni od stanovanjskih hiš v Kromberku, tam je z manevriranjem skušal znova pobegniti, kar mu je sicer uspelo, a je pri vožnji vzvratno zadel v prednji del policijskega vozila.

Policisti so se znova pognali za njim, vklopili modre luči in kratko sireno, a brez uspeha. ustavil ga je šele betonski zid na dvorišču neke hiše, kamor se je z vozilom zaletel. A tudi takrat ni prenehal z begom, nadaljeval je namreč peš. Toda tokrat so policisti bili hitrejši. Ustavili so ga in ugotovili, da gre za 37-letnika, ki mu je bilo pred časom odvzeto vozniško dovoljenje.

Kršitelj je moral "pihati", alkotest pa mu je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ga hoteli testirati še na prisotnost prepovedanih drog, a je to odklonil, prav tako ni hotel obiskati zdravnika.

Vozilo mu je bilo odvzeto, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.