Zbiranje pomoči

FOTO: Ponoči do tal zgorela hiša na območju Radelj

G.G./STA
4. 1. 2021, 10.48
Posodobljeno: 4. 1. 2021, 10.50
Deli članek:

Na Remšniku v občini Radlje ob Dravi je v noči na nedeljo povsem zgorela stanovanjska hiša. V lokalnem okolju je že stekla akcija zbiranja pomoči prizadetim.

PGD Radlje
Hiša je uničena.

Požar je izbruhnil v nedeljo okoli 2. ure in kljub posredovanju gasilcev popolnoma uničil stanovanjski objekt v velikosti 15 krat 10 metrov. Posredovali so gasilci več prostovoljnih gasilskih društev, z delovnim strojem so na požarišču pomagali tudi delavci javnega podjetja Kanalizacija in čistilna naprava Radlje in domačin.

Po neuradni oceni je nastalo od 30.000 do 40.000 evrov škode. Po podatkih Policijske uprave Celje je zagorelo pri dimniku, tuja krivda je izključena.

Kot je za STA povedal solastnik pogorele hiše Anton Rebernik, sta v hiši trenutno živela njegova mama in njegov sin. Mama je trenutno pri njem, medtem ko namestitev za sina še urejajo. Pri gašenju sta se oba s sinom lažje poškodovala, je še povedal Rebernik.

Pri območnem združenju Rdečega križa Radlje ob Dravi že zbirajo sredstva za pomoč prizadetim, vse podatke so objavili na svoji Facebook strani. Pomoč je ponudila tudi Občina Radlje ob Dravi.