Posmrtni ostanki

FOTO: Zagonetna eksplozija v Nashvillu: Je storil samomor?

S.R.
27. 12. 2020, 08.47
Posodobljeno: 27. 12. 2020, 08.47
Deli članek:

Preiskovalci so vse bližje konkretnim odgovorom na vprašanje, kaj se je na božični dan v resnici zgodilo v središču Nashvilla, glavnega mesta ameriške zvezne države Tennessee in svetovne zibelke country glasbe.

Profimedia
Kraj silovite eksplozije.

Spomnimo, policisti so se v petek malo pred 6. uro zjutraj po lokalnem času odzvali na prijave o streljanju v predelu Nashvilla, ki ga krasijo številne restavracije in pestro nočno življenje. Le malo pozneje so na območju odkrili avtodom, ki je prek zvočnika oddajal opozorilo, da naj se ljudje od njega umaknejo, saj bo eksplodiral. To se je nekaj minut pozneje tudi zgodilo. V eksploziji so se poškodovale tri osebe, predvsem pa je povzročila škodo na infrastrukturi. Na nekaterih bližnjih zgradbah so se pojavile razpoke, zoglenele so fasade, razbilo se je nekaj oken, podrlo nekaj dreves, pojavile pa so se številne motnje pri delovanju telekomunikacijskih sistemov, saj je eksplodiralo v neposredni bližini stavbe, ki je v lasti telekomunikacijskega velikana AT&T. 

Profimedia
V predmestju so opravili hišno preiskavo.

Preiskovalci ameriškega zveznega urada FBI zdaj domnevajo, da je šlo celo za samomor, poroča CNN. Na kraju so namreč našli tudi posmrtne ostanke, trenutno pa v povezavi s skrivnostnim primerom ne iščejo nobene tretje osebe. Delovna hipoteza je namreč ta, da je storilec v eksploziji umrl, dejanje pa da je bilo načrtno. Na posmrtnih ostankih trenutno izvajajo analizo DNK, včeraj pa so v Antiochu, predmestju Nashvilla, opravili tudi hišno preiskavo. Newsweek medtem poroča, da preiskovalci poskušajo priti v stik z mamo storilca oziroma osebe, ki se je znašla na njihovem radarju. Posledično želijo njen DNK primerjati s tistim v primeru najdenih posmrtnih ostankov. V povezavi s primerom so sicer prejeli številne namige javnosti, a so trenutno osredotočeni na hipotezo, da je dejansko šlo za samomor.