"Bili so zlata vredni"

Skrušeni sosedje iz Gerečje vasi spregovorili o žrtvah in tudi njihovem rablju

R.T.
26. 12. 2020, 19.36
Posodobljeno: 26. 12. 2020, 19.39
Deli članek:

Gerečja vas pri Ptuju je danes zavita v črnino, domačini namreč še ne morejo dojeti, kakšna tragedija se je včeraj popoldne odvila pri njihovih sosedih.

Radio Ptuj
Včeraj zvečer so bili v Gerečji vasi na deu kriminalisti.

Kot smo že poročali, smo včeraj v Sloveniji zabeležili letos že tretji trojni umor, družinsko tragedijo, ki je pretresla domačo javnost. Tokrat je kri tekla v Gerečji vasi v občini Hajdina, torej širši okolici Ptuja. 

35-letni Silvo D. je svoji 35-letni partnerki sodil vpričo njunega štiriletnega sina, nato pa ubil še njena starša, stara 61 in 58 let. Policisti so trupli 35-letnice in njenega 61-letnega očeta našli v notranjih prostorih, mamo, ki se je uspela splaziti na ulico, pa še živo zunaj hiše, a so bile poškodbe prehude, pozneje je umrla v bolnišnici. Osumljenec naj bi svoje žrtve zabodel.

Po poročanju 24ur naj bi se storilec po dejanju odpeljal par 100 metrov stran od kraja zločina, kjer so ga nato aretirali policisti. Zaradi poškodb je tudi sam pristal v bolnišnici, iz PU Maribor pa so danes popoldne sporočili, da je zunaj življenjske nevarnosti. 

Kot so za 24ur pojasnili skrušeni domačini, je celoten dogodek »tragedija in sramota za vse skupaj.« Vsi po vrsti so soglašali, da je šlo za dobro družino, »vredu ljudi, ki smo jih vsi spoštovali in ki so nekaj pomenili tudi na vasi. To je šok za vse nas.« »Ljudje so bili zlata vredni, tega si niso zaslužili,« je dejal eden od sosedov. 35-letnica naj bi se sicer pred kratkim iz hiše, ki naj bi si jo delila s svojim krvnikom, preselila čez cesto, nazaj v hišo svojih staršev. Če sosedje o pokojnikih niso imeli slabe besede, pa je njihovo mnenje o osumljencu povsem nasprotno. Pojasnjevali so, da so se ga »tu okoli vsi bali« in da je »vsakemu rekel, kar je hotel.«

Policisti o tragediji zaenkrat še niso razkrili nobenih podrobnosti, a so poudarili, da bo več informacij na voljo v začetku prihodnjega tedna.