Moril vpričo štiriletnega otroka

Osumljenec za božično grozodejstvo pri Ptuju zunaj smrtne nevarnosti

S.R.
26. 12. 2020, 06.58
Posodobljeno: 26. 12. 2020, 16.14
Deli članek:

Kaj natačno se je na božični dan odvilo v Gerečji vasi, se bo po plasteh odkrivalo v nadaljevanju, a eno je jasno, ugasnila so tri življenja.

Radio Ptuj
Policijski trakovi pred hišo, v kateri se je zgodil zločin.

Kot smo poročali že včeraj, je v Gerečji vasi v občini Hajdina, torej širši okolici Ptuja, 35-letni moški sodil 35-letni ženski ter nato še 61-letnemu moškemu in 58-ženski. Slednjo so reševalci še uspeli prepeljati v bolnišnico, kjer pa je na žalost zaradi hudih poškodb umrla. Policisti so storilca, ki je tudi sam utrpel nekakšne poškodbe, aretirali. Pristal je v bolnišnici.

Do več informacij se je dokopal časnik Večer, ki neuradno navaja, da se je tragedija odvila na dveh naslovih, zločin pa da je zagrešil 35-letni Silvo D., ki je umoril sovjo partnerico in nato v njunem domu še njene starše. Da je božično grozodejstvo še hujše, naj bi Silvo svojo partnerico umoril vpričo štiriletnega otroka. Motiv naj bi se skrival v razpadu njune zveze, saj naj bi mu sporočila, da je razmerja konec.

Policisti bodo več podrobnosti o preiskavi razkrili v začetku prihodnjega tedna. So pa iz PU Maribor danes popoldne sporočili, da je 35-letni osumljenec zunaj smrtne nevarnosti, a še vedno ostaja v zdravstveni oskrbi.