Obležala na klančini

Deklica skozi svetlobni jašek ljubljanske garažne hiše padla 8 metrov v globino

S.R.
27. 10. 2020, 07.06
Posodobljeno: 27. 10. 2020, 10.09
Deli članek:

Pri nesrečnem padcu je utrpela hujše poškodbe in pristala v UKC Ljubljana.

M24
Fotografija je simbolična.

Huda nesreča, po kateri je na urgenci pristala mladostnica, se je pripetila včeraj malo pred 17. uro. Kot namreč poroča Uprava za zaščito in reševanje, je takrat na Kotnikovi ulici v Ljubljani mladostnica padla skozi svetlobni jašek podzemne garaže. Padla je v globino približno 8 metrov in pristala na izvozni poti oziroma klančini iz garažne hiše.

Na kraju so jo oskrbeli ljubljanski reševalci, pri čemer so jim pomoč nudili gasilci GB Ljubljana. Deklica je utrpela hujše telesne poškodbe, zaradi česar so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Dogodek so potrdili tudi ljubljanski policisti. Kot so pojasnili, se je huje poškodoval otrok. Po do zdaj zbranih obvestili so namreč štirje otroci splezali na streho uvoza v garažo ene od zgradb. Eden od otrok je pri tem stopil na plastičen pokrov svetlobnega jaška, ta pa se je pod težo zlomil. Otrok je posledično padel na dovozno pot garaže. Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic pri tem dodaja, da po do zdaj znanih podatki njegovo življenje ni ogroženo, policisti pa glede vseh okoliščin še vedno zbirajo obvestila.