JAGODNI IZBOR

Top flop tedna: 40-letnik z vilami napadel sosedo

S. S.
26. 10. 2020, 21.31
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10. V gozdu na območju Rodin v občini Trebnje je neznani storilec vlomil v parkiran avtomobil in ukradel lovsko puško. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1800 evrov.

9. Ko so policisti prejeli obvestilo, da skupina oseb na Kosovelovi v Izoli riše grafite, so na kraju prijeli in identificirali 48-letno domačinko. Sledi ji obdolžilni predlog.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. V Podgradu sta se na hodniku stanovanjskega bloka stepli sosedi, stari 69 in 67 let. Mlajša je najprej pričela žaliti starejšo, potem ji je v hrbet vrgla kamen, jo s kamnom večkrat udarila po glavi, nato pa še z roko v obraz. Poškodovano 69-letnico so odpeljali v zdravstveni dom, 67-letnico pa bodo policisti kazensko ovadili.

6. V Žirovnici so nepridipravi iz avtomata za kavo izbezali denar.

5. Kranjski policisti so na podlagi prijave obravnavali voznika, ki je z vklopljenimi smerniki vijugal po cesti. Izkazalo se je, da je bil pijan (0,77 mg/l). Po postopku s policijo je pijančka v nadaljnjo »obravnavo« prevzela partnerica.

4. V Vojniku je 40-letni moški z vilami napadel sosedo, s katero sta v dolgoletnem sporu, a je na srečo ni poškodoval. Policisti so moškemu odvzeli prostost, sledi mu kazenska ovadba za nasilništvo.

3. V Gabrju pri Novem mestu so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša žepno uro in približno 20 kilogramov zamrznjenega mesa.

2. Na Tartinijevem trgu v Piranu je 39-letni Koprčan ustrelil 38-letnega sokrajana. Ta se je peljal z električnim skirojem, ko je nenadoma začutil udarec in bolečino v stegnu, zatem v hrbtu, nato pa je slišal še izstrelka. Policisti so 39-letniku zasegli dve zračni puški; sledi kazenska ovadba.

1. Na Pregljevem trgu v Fužinah v Ljubljani je prvi dan uveljavitve policijske ure skupina razgretih mladeničev pregnala policijsko patruljo v avtu. Policista sta zaradi izvedbe postopka čakala okrepitev, ko je nekaj posameznikov pričelo metati v avto različne predmete. Zaradi varnosti sta se policista umaknila, pred prihodom ostalih patrulj pa so se mladeniči razbežali.