Lahkovernež

FOTO: Mariborski policisti Hrvata oglobili zjutraj, nato popoldne na istem mestu še enkrat

S.R.
14. 10. 2020, 13.03
Posodobljeno: 14. 10. 2020, 13.04
Deli članek:

Policisti med drugim opažajo, da veliko voznikov ne upošteva spremenljive prometne signalizacije na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest.

PU Maribor
Akcija poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov.

Mariborski policisti so v okviru evropsko usklajenega poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobuso včerajmed 7. in 14. uro na bivši cestninski postaji Prepolje izvajali poostren nadzor. V akciji so sodelovali Furs, Dars, inšpektorata za infrastrukturo ter okolje in prostor ter tudi družba Cestel, ki izvaja tehtanje vozil. Preverili so 79 vozil in dva avtobusa ter ugotovili 14 kršitev, sporočajo iz PU Maribor.

PU Maribor
Akcija poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov.

Posebno omembo si zasluži hrvaški voznik tovornjaka za prevoz vozil, ki je v jutranjem času na tovornem delu prevažal drugo vozilo. Ker je bil zaradi tega preobremenjen, so mu policisti izrekli globo.Isti voznik je nato po poldnevu z istim tovornjakom v nasprotni smeri avtoceste znova prevažal neko drugo vozilo. pri čemer je bil znova preobremenjen. Prislužil si je še eno globo. "Kot kaže, je voznik lahkoverno pričakoval, da policisti ne spreminjamo kontrolnih točk izvajanja poostrenega nadzora," so zapisali policisti.

PU Maribor
Treba je opazovati signalizacijo.

Policisti še opozarjajo, da morajo biti vsi udeleženci v prometu na hitrih cestah in avtocestah pozorni na spremenljivo prometno signalizacijo, ki je na portalih nameščena nad voziščem. "Ob izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje in vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno točko. Ob nadzorih pa policisti opažamo, da vse preveč voznikov motornih vozil takšne jasne in nedvoumno dobro vidne prometne signalizacije ne upošteva," so še zapisali ter dodali, da so med včerajšnjim nadzorom ugotovili kar 25 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih. Vsi posamezniki so si prislužili kazen v višini 160 evrov.