Pacienti s poškodbami glave

Koronavirus našel pot v URI Soča: ogrožen oddelek z zelo zahtevnimi pacienti, en oddelek zaprt

J.P.
14. 10. 2020, 11.17
Posodobljeno: 14. 10. 2020, 11.23
Deli članek:

Okuženi prihaja z oddelka, kjer obravnavajo paciente po nezgodni poškodbi možganov, z multiplo sklerozo in drugimi nevrološkimi obolenji.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Iz Univerzitetnega rehabilitacijske inštituta Republike Slovenije – Soča so sporočili, da so danes pri zaposlenem potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Okuženi prihaja z oddelka, kjer obravnavajo paciente po nezgodni poškodbi možganov, z multiplo sklerozo in drugimi nevrološkimi obolenji. Gre za oddelek z zelo zahtevnimi pacienti, v večini po poškodbi glave. Na oddelku bo ostalo 11 pacientov, vsi so asimptomatski in se dobro počutijo, so sporočili.

Rezultati testiranj zaposlenih in pacientov, ki so bili v stikih z okuženim, bodo znani najpozneje jutri.

Zaprli en oddelek

Omenjeni oddelek je opredeljen kot siva cona, kar pomeni, da je potrebno nošenje dodatne zaščitne opreme, terapije se izvajajo samo v sobah pacientov, določene so stalne ekipe zaposlenih, odhodi pacientov čez vikende v domače okolje niso mogoči, obiski so do nadaljnjega odpovedani in na oddelek trenutno ne sprejemamo novih pacientov.

Da bi lahko oddelek po nezgodni poškodbi možganov nemoteno deloval dalje in zagotavljali ustrezni kader, so zaprli oddelek, ki so ga odprli kot dodatni oddelek zaradi obvladovanja čakalnih dob na področju hospitalne obravnave pacientov z nevrološko problematiko.