Truplo v italijanskem morju

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju blizu Trsta

R.T.
23. 9. 2020, 09.40
Posodobljeno: 23. 9. 2020, 09.44
Deli članek:

Novogoriški policisti so dolgo iskali sledi za pogrešano Karin iz Nove Gorice, ki je izginila decembra lani. Zdaj so jih italijanski kolegi obvestili o tragični vesti.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot smo že večkrat poročali, so 25-letno Karin iz Nove Gorice nazadnje opazili 11. decembra 2019 v njenem stanovanju, nato se je za njo izgubila vsaka sled. Intenzivno zbiranje obvestil širom Slovenije, številne iskalne akcije na širšem območju Policijske uprave Nova Gorica in pomoč italijanskih varnostnih organov, vse to se je končalo brez uspeha. Do teh dni, sporočajo iz PU Nova Gorica.

Slovensko policijo so namreč včeraj italijanski varnostni organi uradno obvestili, da so potrdili identiteto ženskega trupla, ki so ga 6. junija 2020 našli v morju blizu Trsta, in sicer v neposredni bližini Miramarskega gradu. Dosedanji izsledki preiskave italijanskih in slovenskih preiskovalcev glede okoliščin njene smrti kažejo, da ni šlo za nasilno smrt. Policija bo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, še dodajajo novogoriški policisti.