Mednarodna tiralica

V Kanadi prijeli nekdanjega lastnika Koloseja, ki je obtožen zlorabe prostitucije

B.K.
28. 8. 2020, 12.46
Posodobljeno: 28. 8. 2020, 18.37
Deli članek:

Z uspešnim sodelovanjem slovenske policije in kanadskih varnostnih organov je bil v Kanadi prijet slovenski državljan, obtožen kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, so sporočili z Generalne policijske uprave. Na pristojnem sodišču so za 24ur.com potrdili, da gre za Sergeja Racmana.

STA
Racman zanika očitke o oškodovanju upnikov Koloseja.

Kanadski varnostni organi so v sredo obvestili slovenske kolege, da so izsledili in prijeli slovenskega državljana, za katerim je bila razpisana mednarodna tiralica zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije.

Po neuradnih podatkih, prvo je poročalo spletno Delo, so aretirali Sergeja Racmana, nekdanjega lastnika Koloseja, ki je obtožen zlorabe prostitucije v klubu Marina v Ajševici na Goriškem. Da gre za Racmana, so za portal 24ur.com pozneje potrdili na pristojnem sodišču, poroča STA. 

STA
Zoper Racman so razpisali tiralico.

Izsleditev in prijetje iskane osebe je rezultat hitre in učinkovite izmenjave informacij med enoto za ciljno iskanje oseb v slovenski kriminalistični policiji in kanadskimi varnostnimi organi, sporočajo policisti, ki so o prijetju že obvestili pristojne slovenske pravosodne organe. Ti bodo pripravili in poslali vso potrebno dokumentacijo za izročitev iskanega Sloveniji.

V slovenski policiji se s ciljnim iskanjem oseb prvenstveno ukvarja enota za ciljno iskanje oseb oziroma enota FAST, ki deluje v okviru evropske mreže enot za ciljno iskanje ENFAST. Člani ENFAST so specializirani za ciljno iskanje zločincev na begu, ki so osumljeni ali obsojeni za hujše zločine in je za njih razpisan evropski nalog za prijetje ali mednarodna tiralica, so še sporočili z Generalne policijske uprave.