znan tudi motiv

FOTO: Prišlo je na dan, mladega milijonarja razkosal njegov osebni pomočnik

A.S.
18. 7. 2020, 19.58
Deli članek:

Motiv? Denar.

Reuters
Fahim Saleh

Spomnimo:

33-letni Saleh je bil uspešen podjetnik in milijonar, ki je svojo kariero začel na področju razvoja spletnih strani, nato pa presedlal na področje skladov tveganega kapitala.

Kot smo poročali, je newyorška policija truplo 33-letnega Fahima Saleha, uspešnega podjetnika in milijonarja, odkrila v torek. V njegovo stanovanje so vstopili zaradi prijave njegove sestre, zaskrbljene nad tem, da se z njim že več kot en dan ni slišala. Pričakal jih je grozljiv prizor. V stanovanju je ležalo razkosano truplo, ob katerem sta ležali tudi glava in električna žaga.

Sedaj je jasno, kdo mu je sodil. Policisti so namreč v petek zjutraj aretirali njegovega osebnega pomočnika 21-letnega Tyresa Devona Haspila. Motiv za umor? Denar. 21-letnik, ki je upravljal finance 33-letnega milijonarja, je šefu dolgoval precejšnjo vsoto denarja (več deset tisoč dolarjev): kradel je kar med delom. Iz telefonskih sporočil so preiskovalci razbrali, da je Saleh izvedel za početje osebnega pomočnika. Odločil se je, da ga ne bo prijavil policiji ali odpustil, temveč mu je omogočil, da dolg poplača. 

Profimedia
Tyresa Devona Haspila so aretirali policisti.

Saleh se je nazadnje v ponedeljek pojavil na posnetkih nadzornih kamer v zgradbi, v kateri je živel. Te so ujele, kako je vstopil v dvigalo, s katerim se je popeljal do sedmega nadstropja, v katerem se nahaja njegovo stanovanje, ki ga je lani kupil za 2,25 milijona ameriških dolarjev. Videoposnetki so razkrili še, da je Salehu v dvigalo hitro sledil še en moški, ki je imel na obrazu masko, na rokah rokavice in na glavi kapo. Sedaj je jasno, da gre za 21-letnega Tyresa Devona Haspilaki je Saleha sprva napadel z elektiričnim paralizatorjem. Nato ga je večkrat zabodel, zaradi česar je žrtev na koncu tudi preminila. Storilec je želel po umoru razkosane dele trupla, ki jih je pospravil v plastične vrečke, odvreči na različnih krajih. Preiskovalci pa so ugotovili, da ga je najverjetneje pri početju zmotila Salehova sestra, ki se je pojavila pred stanovanjem, 21-letnik pa jo je takrat ucvrl skozi požarna vrata. 

Bančna kartica Tyresa Devona Haspila pa je bila dan pred umorom uporabljena za nakup žage in čistil.