Sledil mu je v dvigalo

V newyorškem stanovanju našli razkosano truplo mladega milijonarja

S.R.
15. 7. 2020, 09.21
Posodobljeno: 15. 7. 2020, 09.22
Deli članek:

Nadzorne kamere so ga v ponedeljek še ujele, ko je vstopil v zgradbo, nato se je na hodniku zgrudil.

Reuters
Fahim Saleh

Newyorška policija je truplo 33-letnega Fahima Saleha odkrila včeraj ob približno 15.30 uri po lokalnem času (21.30 uri po našem času), poročajo ameriški mediji. Vse kaže, da je šlo za načrtovan umor. The New York Post poroča, da se je Saleh nazadnje pojavil na posnetkih nadzornih kamer v zgradbi, v kateri je živel. Te so ga v ponedeljek popoldne ujele, kako je vstopil v dvigalo, s katerim se je popeljal do sedmega nadstropja, v katerem se nahaja njegovo stanovanje, ki ga je lani kupil za 2,25 milijona ameriških dolarjev.

Videoposnetki so razkrili še, da je Salehu v dvigalo hitro sledil še en moški, ki je imel na obrazu masko, na rokah rokavice in na glavi kapo. Saleh se je v sedmem nadstropju, ko je iz dvigala stopil na hodnik, nenadoma zgrudil, so še razkrili posnetki. Zaenkrat še ni znano, ali ga je moški ustrelil ali zgolj omamil. 

Policija je v njegovo stanovanje v torek vstopila zaradi prijave njegove sestre, zaskrbljene nad tem, da se z njim že več kot en dan ni slišala. Pričakal jih je grozljiv prizor. V stanovanju je ležalo razkosano truplo, ob katerem sta ležali tudi glava in električna žaga.

Bogastvo si je ustvaril sam

33-letni Saleh je bil uspešen podjetnik in milijonar, ki je svojo kariero začel na področju razvoja spletnih strani, nato pa presedlal na področje skladov tveganega kapitala. Bil je soustanovitelj bangladeškega distribucijskega podjetja Pathao in izvršni direktor podjetja Gokada, ki je v nigerijskem velemestu Lagos ponujala souporabo motornih vozil. Oblasti so podjetju januarja sicer prepovedale obratovanje v mestu, zaradi česar se je v zadnjem času soočalo s težavami, odpustiti pa so morali večje število ljudi. 

»Bil je izjemno bister, ambiciozen in zelo prijazen. Vedno se je smejal,« ga je opisal eden od prijateljev. Drugi je pojasnil, da si je svoje bogastvo ustvaril z lastnimi rokami, ob tem pa je v države, kot sta Nigerija in Indonezija, pripeljal tehnološka podjetja. »Bil je energična oseba, ki je imela rada elektronske naprave in videoigre,« je še dodal. 

Saleh se je rodil v Saudovi Arabiji, a njegova družina pripada etični skupini Bengalcev, avtohtonega ljudstva z območja Južne Azije. Šolal se je na Univerzi Bentley v ameriški zvezni državi Massachusetts.