skušal se je iztrgati iz rok policistov

FOTO: Avto zgrmel v reko, oče in sin preživela, 11-letnici ni uspelo priplavati na površje: "Če nje več ni, naj tudi mene ne bo"

R.T.
18. 7. 2020, 17.55
Posodobljeno: 19. 7. 2020, 08.21
Deli članek:

Ko so policisti prispeli na kraj nesreče, je osemletnik ob cesti klical na pomoč, oče pa je v mrzli reki še vedno iskal 11-letnico.

Zajem zaslonske slike
Avtomobil je prebil varnostno ograjo.

V četrtek je okoli 22. ure avtomobil znamke BMW zgrmel v reko Lim pri srbskem naselju Prijepolje. V vozilu je bil oče z otrokoma. Osemletniku in 48-letnemu I.D. je uspelo priplavati na površje, 11-letne deklice ni bilo na spregled, vse dokler včeraj v popoldanskih urah po večurni iskalni akciji, reševalci niso izvlekli njenega trupla. 

Srbski mediji sedaj poročajo o grozljivih podrobnostih tragične nesreče. Družina je bila na počitnicah na planinskem območju gore Zlatar, v četrtek pa so se odločili za obisk Prijepolja. Ko so se zvečer vračali nazaj, je 48-letnik iz neznanih razlogov zapeljal na nasprotni pas, prebil zaščitno ograjo, avto pa je zgrmel v reko Lim. Sinu je uspelo priplavati na površje, oče pa je skušal iz potopljenega vozila rešiti tudi hčerko. Žal, mu ni uspelo. Ko so policisti prispeli na kraj, je osemletnik ob cesti klical na pomoč, oče pa je v mrzli reki še vedno iskal 11-letnico. 

Potapljači so s prečesavanjem reke začeli v petek zjutraj. Med iskalno akcijo se je I.D. po poročanju portala Blic nenehno držal za glavo, kar trikrat se je poskušal iztrgati iz rok policistov, da bi skočil v reko. Pri tem je vpil: "Če nje ni, naj tudi mene ne bo". Vozilo so naposled le našli, negibno telo dekletca pa je bilo ujeto med sprednja sedeža.