Črna kronika

V prometni nesreči v Mariboru poškodovanih 11 oseb

S.R.
30. 6. 2020, 12.42
Posodobljeno: 30. 6. 2020, 12.45
Deli članek:

Na Dogoški cesti v Mariboru se je včeraj popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri se je lahko telesno poškodovalo kar 11 oseb.

STA
Fotografija je simbolična.

Zaradi neupoštevanja pravil o prednosti je 19-letni voznik osebnega avtomobila trčil v kombinirano vozilo, ki ga je vozil 42-letnik, sporočajo iz PU Maribor. V trčenju sta se zraven obeh voznikov lažje telesno poškodovala še oba sopotnika v osebnem avtomobilu in vseh sedem sopotnikov v kombiniranem vozilu. 

Štiri poškodovane so v UKC Maribor prepeljali z reševalnim vozilom, ostali so zdravniško pomoč v UKC Maribor poiskali sami. Enega od poškodovanih so zaradi komplicirane poškodbe prepeljali v UKC Ljubljana, vendar je njegova poškodba vseeno opredeljena kot lažja. 

Policisti bodo vozniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog. V kolikor bi se stopnja poškodovanega, ki je v UKC Ljubljana, pozneje opredelila kot huda, bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Takšne usmeritve je policistom podala tudi pristojna dežurna državna tožilka, ki so jo o nesreči obvestili.