Brani se z molkom

Sosedje o 24-letnem Petru iz Škocjana le najlepše...do umora babice, dedka in strica

S.S./G.G.
15. 6. 2020, 11.34
Posodobljeno: 15. 6. 2020, 15.36
Deli članek:

Po trojnem umoru v vasici Škocjan v bližini Domžal so danes osumljenega 24-letnega Petra G. privedli k preiskovalnemu sodniku na ljubljansko okrožno sodišče.

Samo Strel
Na kraju zločina. Vasico Škocjan pri Domžalah je pretresel grozljiv zločin.

Preiskovalni sodnik bo zoper osumljenega odredil pripor, kjer bo počakal do začetka sojenja.

Ponovimo. »Policisti so po prvih podatkih ugotovili, da je prišlo do tragičnega dogodka, v katerem je po do zdaj znanih okoliščinah 24-letni moški z ostrim predmetom poškodoval tri sorodnike, stare 81, 74 in 51 let; ti so dobili tako hude poškodbe, da so na kraju dogodka umrli,« je po dogodku zapisala tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Aleksandra Golec.

Mladenič je takoj po zločinu sam poklical policijo, menda pa je tudi zagrozil, da bo ubil tudi svoja starša in mlajšo sestro, ki so bili takrat v bližnji hiši, a tega na današnji tiskovni konferenci vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Ljubljana Valter Zrinski ni potrdil.

Umor se je sicer zgodil  v notranjosti hiše, kmetije, na kateri je Peter G. živel skupaj z babico, dedkom in stricem (žrtve njegovega zločina). Kot je pojasnil Zrinski, izsledki zaenkrat kažejo, da v času grozodejstva v hiši poleg storilca in njegovih žrtev ni bilo drugih oseb. Peter je morilsko orožje, po navedbah Zrinskega večji nož, v hišo prinesel s sabo. Žrtve je večkrat zabodel in jih porezal, te pa so na kraju izkrvavele. Prijetju se nato ni upiral. Vse okoliščine trojnega umora sicer še niso znane, prav tako ni znano, kakšen je bil njegov motiv. Osumljeni se zaenkrat brani z molkom, je še pojasnil Zrinski.

O njem sicer domačini vedo povedati zgolj najlepše. Da je živel v urejeni, verni družini. Vedno je bil pripravljen priskočiti na pomoč. Nikoli ni bil nesramen, kaj šele nasilen. Tudi policisti ga v preteklosti še niso obravnavali. Zdaj pa mu, če mu bodo sodili za trikratni umor, grozi celo dosmrtna kazen. Kot so nam sporočili iz ljubljanskega okrožnega sodišča, je preiskovalni sodnik danes zoper osumljenca odredil enomesečni pripor v enoti forenzične psihiatrije mariborskega kliničnega centra.