Slovenija

Kempinski Palace Portorož gostil vodilne slovenskega zdravstva

R.T.
15. 6. 2020, 11.05
Posodobljeno: 15. 6. 2020, 11.06
Deli članek:

Zaposleni v zdravstvu začenjajo svoj brezplačni oddih v hotelu Kempinski Palace Portorož. 100 zdravnikov ter medicinskih sester iz bolnišnic, ki so nudili zdravstveno nego obolelim za COVID-19, bo med 15. junijem in 15. avgustom počitnikovalo v znamenitem portoroškem hotelu.

Arhiv
Hotel Kempinski Palace Portorož bo gostil 100 zaposlenih v slovenskem zdravstvu

Dobrodelna gesta prihaja s strani Miodraga Kostića, ustanovitelja in predsednika družbe MK Group. Pred začetkom oddiha so se v hotelu na Posvetu COVID-19 zbrali direktorji bolnišnic, predstojniki klinik ter vodilni strokovnjaki s štirih slovenskih bolnišnic, ki so v času epidemije koronavirusa skrbeli za naše zdravje.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na Posvetu COVID-19 bolnišnic izpostavil organiziranost slovenskega zdravstvenega sistema, ki je omogočila zaustavitev prvega vala epidemije. Ob tem se je zahvalil zdravstvenemu osebju, zdranikom, medicinskim sestram, tehnikom, podpornim službm, policiji, joski in civilni zaščiti, ki so s svojim delovanjem odločilno prispevali k zaustavitvi širjenja okužb s korona virusom in zdravljenju bolezni COVID-19. Poseben izkaz zahvale si ob tem zasluži tudi družba MK Group, ki je omogočila organizacijo Posveta COVID-19 bolnišnic.

Generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCLJ) Janez Poklukar je pozdravil humanitarno gesto MK Group, ki je v portoroškem hotelu Kempinski Palace gostila Posvet COVID-19 bolnišnic. "Slovensko zdravstvo je svojo vlogo v boju proti epidemiji korona virusa opravilo. Z ukrepi za preprečitev širjenja virusa, organizacijo bolnišničnega dela ter predanostjo zdravstvenega osebja smo uspeli zaustaviti prvi val epidemije. Današnji posvet je pomemben korak na poti k normalizaciji stanja v zdravstvu, gospodarstvu in tudi turizmu."

Svoje izkušnje z organizacijo dela, prenosa informacij ter prilagoditve na nove razmere so na posvetu predstavile Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja, UKCLJ, Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCMB, Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja, Splošna bolnišnica Celje ter Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergije Golnik.

Vodstvo štirih slovenskih bolnišnic, ki so nudile zdravstven nego okuženim s COVID-19 je pozdravila Jelena Baronik, direktorica hotela Palace Porotorož: "Epidemija korona virusa je pokazala na pomen in razumevanje družbene odgovornosti velikih gospodarskih sistemov. Zato se je družba MK Group odločila za regijsko družbeno odgovorno pobudo Zahvala junakom, v kateri 450 zdravnikom ter medicinskim sestram iz Slovenije, Hrvaške in Srbije podarja oddih v naših hotelih. Družba MK Group ustanovitelja Miodraga Kostića je od začetka epidemije v regiji donirala že blizu pol milijona evrov, ki so bili namenjeni boju proti širjenju korona virusa in lajšanju posledic epidemije."