Požar na Vogrskem

FOTO: Ogenj mu je ušel v gozd, na kraju veliko število gasilcev

S.R.
16. 3. 2020, 14.55
Posodobljeno: 16. 3. 2020, 15.10
Deli članek:

V požaru na Vogrskem so zagorele odpadne poliuretanske plošče.

PGD Renče - Vogrsko
Zagoreli so kupi odpadnih poliuretanskih plošč s pročelja šempetrske bolnišnice.

Včeraj malo po 12. uri so blizu stanovanjskega objekta na Vogrskem v občini Renče-Vogrsko zagorele poliuretanske plošče, o dogodku pa so bili hitro obveščeni policisti. Na kraju so nato posredovali gasilci JZ GRD Nova Gorica, PGD Renče-Vogrsko, PGD Nova Gorica, PGD Dornberk in PGD Šempeter pri Gorici, ki so pogasili gorečo travo, gozd in odpadne poliuretanske plošče.

Novogoriški policisti pojasnjujejo, kaj se je zgodilo. Po prvih zbranih podatkih je moškemu med kurjenjem na svoji parceli veter "ukradel" ogenj, ta je ušel izpod nadzora, zaradi česar je zagorel bližnji gozd, kjer je imel že dlje časa shranjene kupe odpadnih poliuretanskih plošč s pročelja šempetrske bolnišnice. Zagorelo je na površini 30 do 50 kvadratnih metrov, pogorela je podrast, nastala pa je manjša materialna škoda. Pri požaru so se v okolico sproščali tudi škodljivi plini, zato so pristojne službe občane pozvale, naj se povsod, kjer zaznajo dim, zadržujejo v zaprtih prostorih in se ne izpostavljajo na prostem. 

Iz PU Nova Gorica še sporočajo, da so gasilce po intervenciji pregledali zdravniki, ki so ugotovili, da so čili in zdravi ter da nimajo znakov zastrupitve. O požaru so tudi obvestili vse pristojne službe, preiskavo pa nadaljujejo.