»česa podobnega še ni doživel«

FOTO: Američani se v strahu pred koronavirusom obračajo k orožju, pred prodajalnami dolge vrste …

S.R.
16. 3. 2020, 14.24
Posodobljeno: 16. 3. 2020, 14.26
Deli članek:

V ameriških trgovinah z orožjem so police vse bolj prazne. Orožje, naboji in oprema za preživetje se prodajajo kot vroče žemljice, pred trgovinami pa se vijejo dolge kolone.

Reuters
Vrsta pred prodajalno v kalifornijskem mestu Culver City.

Številni državljani Združenih držav se v luči pandemije novega koronavirusa kot kaže pripravljajo na sodni dan, o čemer pričajo tudi prizori v trgovinah, ki prodajajo orožje. Medtem ko so po svetu prazne tiste police, na katerih bi moral počivati toaletni papir, so v ZDA prazne tudi police z orožjem, pred trgovinami pa se vijejo dolge kolone prenapetih strank. Človek nikoli ne more biti preveč previden. 

O dolgih vrstah poročajo vse od Kalifornije do Alabame in celo zvezne države New York. Po navedbah enega od prodajalcev, ki ima svojo trgovino v mestu Mesa v zvezni državi Arizona, orožja ne kupujejo zgolj zanesenjaki, temveč opaža vse več strank, ki orožja v preteklosti niso kupovale. Drugi iz okrožja Cobb County v Georgii je po poročanju časnika Independent pojasnil, da je preživel že vse od »ebole do pričje gripe,« a da »česa podobnega še ni doživel.« Pri spletnemu prodajalcu Widener’s Reloading and Shooting Supply so za Nacionalni orožarski lobij (NRA) pojasnili, da se je do konca februarja prodaja glede na lansko leto praktično podvojila.

Reuters
Vrsta pred prodajalno v kalifornijskem mestu Culver City.