Ostale le lobanja in nekaj kosti

Posmrtne ostanke pogrešanega 17-letnika našli v živalskem vrtu med levi

R.T.
27. 2. 2020, 07.46
Posodobljeno: 27. 2. 2020, 07.55
Deli članek:

Manj kot dan po tem, ko so ga svojci razglasili za pogrešanega, so ga našli mrtvega v pakistanskem živalskem vrtu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Posmrtne ostanke 17-letnega Muhammad Bilala so včeraj zjutraj našli v ograjenem prostoru za leve v živalskem vrtu v Lahoreju. Informacije o primeru so skope. Kot poroča britanski BBC, so se v torek zvečer v živalskem vrtu zglasili svojci pogrešanega najstnika, ki sicer bivajo v bližnji vasici. Osebje so prosili za pomoč pri iskanju, a je na pokrajino takrat že legla tema, po navedbah direktorja živalskega vrta Chaudhryja Shafqata pa bi bila nočna iskalna akcija prenevarna. 

Iskanja so se lotili navsezgodaj in v ograjenem prostoru, v katerem se nahajajo levi, našli okrvavljeno lobanjo, nekaj kosti in strgana oblačila, ki so jih svojci Bilala hitro prepoznali. Zaenkrat ni znano, kako se je najstnik znašel v živalskem vrtu, še manj, kako je zašel med leve. Po navedbah svojcev se je v torek popoldne odpravil na košnjo trave, njihovo govedo je namreč potrebovalo svežo krmo. S košnje se ni vrnil. 

Zadevo trenutno preiskuje policija, ki še vedno ni ugotovila, kako je Bilalu sploh uspelo preplezati ograjo. Posmrtne ostanke so poslali na obdukcijo, s pomočjo katere bodo poskušali ugotoviti vzrok smrti, a od telesa ni ostalo veliko. Pomenljivo je tudi dejstvo, da je v upravni del živalskega vrta komaj pred nekaj dnevi nekdo vlomil. Gre sicer za najstarejši in največji živalski vrt v Pakistanu.