Prijeli 41-letnega Pivčana in ga izpustili

Vozil pod vplivom drog in postojnske policiste "pripeljal" do svojega preprodajalca

A.S.
20. 11. 2019, 16.03
Posodobljeno: 20. 11. 2019, 16.06
Deli članek:

Ustavili prvega, potrkali na vrata drugega.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Konec septembra so postojnski policisti na območju Pivke ustavili voznika motornega vozila, potem ko je njegova vožnja – policisti so jo opisali kot nezanesljivo – pritegnila njihovo pozornost. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili hitri test na prepovedane droge. Ta je potrdil prisotnost kokaina in opiatov v njegovem sistemu. Policista sta med postopkom na sedišču vozila opazila tudi stekleničko z napisom "Metadon". Kasnejše analize, do takrat neznane tekočine, so pokazale, da gre res za prepovedano drogo metadon.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik motornega vozila prepovedano drogo kupil od 41-letnega Pivčana, dvojica pa redno "posluje". Postojnski policisti so 41-letnika prijeli in pri njem opravili hišno preiskavo, ki jih ni pustila praznih rok. Našli so: heroin, kokain, elektronsko tehtnico in Helex tablete, ki vsebujejo prepovedano drogo alprazolam. Osumljenec je bil po usmeritvah državnega tožilstva izpuščen na prostost, policisti pa so podali kazensko ovadbo zaradi neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami. 

Da bi zaščitili ostale udeležence cestnega prometa ter  zmanjšali posledice vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih substanc, bodo policisti še naprej intenzivno nadzirali voznike.