Bizarna nesreča

Puška, predložena kot dokazno gradivo, na sodišču ubila odvetnico

R.T.
20. 11. 2019, 15.03
Posodobljeno: 20. 11. 2019, 15.05
Deli članek:

V bizarni nesreči na sodišču v Južni Afriki, kjer se je med obravnavo sprožila puška, je življenje izgubila znana odvetnica.

Facebook
Addelaid Ferreira-Watt

Tragedija se je pripetila v kraju Ixopo na vzhodu Južne Afrike. V sodnem primeru zoper nekega osumljenca so v ponedeljek poroti kot dokazno gradivo predstavili puško, ki naj bi jo uporabil med vlomom v hišo in posledičnim ropom. Ta je nesrečno padla na tla, nato se je zaslišal pok, 51-letna odvetnica Addelaid Ferreira-Watt pa je obležala v mlaki krvi. Krogla jo je zadela naravnost v levi kolk. Prvo pomoč ji je najprej nudilo osebje na sodišču, ki je na vse pretege poskušalo ustaviti krvavitev. Nesrečna Addelaid, sicer mati enega otroka, je pozneje umrla v bolnišnici.

Tragični incident zdaj preiskuje policija, ki poskuša predvsem ugotoviti, kako je možno, da je bila puška na sodišču nabita. »Prav nobene potrebe ni po tem, da bi bilo orožje, ki se ga na sodišču predloži kot dokazno gradivo, v stanju, ko ga je še mogoče uporabiti,« je za britanski Mirror dejal nek znanec odvetnice, ki je tudi sam pravnik. »Orožje in strelivo, s katerim je bilo to med domnevnim kaznivim dejanjem napolnjeno, bi morali predložiti ločeno, nekdo bo pristal v velikih težavah. Addelaid je bila odlična odvetnica, predana mati ter ljubiteljica umetnosti in živali. Izjemno hudo je, da je odšla na tako krut in bizaren način,« je še dodal.