Slovenija

Zadnja možnost za prodajo Rimskega vrelca: dve ponudbi izpolnjujeta pogoje razpisa

G.G./STA
20. 11. 2019, 13.45
Posodobljeno: 20. 11. 2019, 14.26
Deli članek:

Rimski vrelec v Kotljah že dolgo propada. Tokrat so na razpis Občine Ravne na Koroškem za oddajo zavezujočih ponudb za nakup kompleksa Rimski vrelec v roku prispele štiri ponudbe.

STA
Kompleks obsega 17.000 kvadratnih metrov zemljišča s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem in izvirom zdravilne mineralne vode.
Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Kompleks, ki leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, že dlje časa propada, gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002.

Ponudbi, ki izpolnjujeta formalne pogoje razpisa, sta oddala eno Marjana Kaker in Branko Dervodel ter drugo slovenjgraška družba SNNIG. Obe ponudbi vsebujeta tudi poslovni načrt oz. izvleček poslovnega načrta, ki ga bo kot del ponudbe v nadaljnjem postopku glede na kriterije, zapisane v razpisu, ocenila razpisna komisija, ki je danes opravila javno odpiranje ponudb.

Kriteriji, po katerih bo komisija ocenila ponudbe, poleg višine ponujene cene zajemajo še višino predvidenih vlaganj, ponujene vsebine in število ustvarjenih delovnih mest, poleg tega pa tudi časovne roke. Če bosta ponudbi, ki ju bo v nadaljnjem postopku presojala komisija, dosegli enako število točk, bodo sledila dodatna pogajanja, je na odprtju ponudb povedala predsednica komisije Vlasta Kupljen.

Nato bo komisija za župana pripravila predlog za sklenitev pogodbe, ponudniki pa bodo o izboru obveščeni v 30 dneh od odpiranja ponudb.

Preostali dve ponudbi, ki v nadaljnji postopek zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev nista vključeni, sta oddala družba IIG-SL iz Slovenj Gradca, ki je za nakup Rimskega vrelca ponudila 373.956 evrov, a ponudbi ni dodala potrdila o vplačani varščini, in ponudnik Andrej Jevšenak, ki pa v oddani ponudbi ni napisal ponujene cene.

Propadajoči kompleks Rimski vrelec v Kotljah želi občina prodati nekomu, ki bo razvijal predvsem turistično dejavnost. "V interesu občine je, da vzpostavi tudi druge spremljevalne dejavnosti, kot so polnilnica vode, zdravstvene storitve, šport ali kaj drugega. Želimo si dejavnosti s čim večjo dodano vrednostjo, ki bi prinašale korist tudi okolju," je ob objavi razpisa 4. oktobra letos dejal ravenski župan Tomaž Rožen, ki na današnjem odpiranju ponudb ni bil navzoč. Takrat je župan povedal tudi, da občina pričakuje kupnino "od 400.000 evrov navzgor", v razpisu pa izhodiščna cena za kompleks ni bila določena.

To je bil že četrti razpis za prodajo Rimskega vrelca v zadnjih desetih letih ter predstavlja enega zadnjih poskusov lokacijo nameniti turistični, hotelirski ali zdravstveni dejavnosti.

Če občina tokrat ne bo uspela prodati kompleksa, bo po županovih besedah treba razmisliti o drugih možnostih, med katere spadata tudi gradnja individualnih hiš na območju kompleksa ali pa ureditev doma starejših.