Adlešičeva, ki je v t.i. zadevi "odrezana roka" začasno ostala brez leve roke, je komaj sedla, že je bil predobravnalni narok prekinjen. Njen odvetnik, izkušeni Boris Grobelnik, je opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila, da lahko zadevo na sodišču vodi tožilec Sedin Kičin, ki je okrajni tožilec. Slednji lahko namrč zadeve pred okrožnim sodiščem vodijo le, če imajo za to posebno pooblastilo nadrejenih, tega pooblastila v spisu ni, je opozoril. Sodnica Vesna Podjed je zato narok prekinila. Nadaljevali naj bi ga v ponedeljek, do takrat pa mora tožilstvo predložiti vse potrebne dokumente.

julija-adlešič
Primož Lavre
Julija Adlešič na zatožni klopi ljubljanskega okrožnega sodišča.

Tožilec Kičin je v zvezi s tem po naroku povedal, da je bilo pooblastilo izdano in deponirano na sodišču, zdaj pa ga bodo predložili še sami sodnici.

Spomnimo. "Nezgoda" z zajeralno žaga naj bi Juliji odnesla roko in vsem vpletenim prinesla zajetno odškodnino, dober milijon evrov. Podel načrt, po mnenju zavarovalnice, policije in tožilstva, se je sfižil, akterji, z Abramovov na čelu, pa imajo zdaj možnost, da svoj pogled na te peripetije razložijo na sodišču.

julija-adlešič
Primož Lavre
Julija Adlešič na zatožni klopi ljubljanskega okrožnega sodišča.