Popravek

Peterica osumljenih posilstva 15-letnice vendarle v pripor

G.G.
17. 10. 2019, 19.46
Posodobljeno: 17. 10. 2019, 20.11
Deli članek:

Po pritožbi tožilstva je sodišče v Zadru odredilo mesec dni pripora za pet mladeničev, ki so osumljeni posilstva 15-letnice.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policijska preiskava je pripeljala do kazenske ovadbe, ki je zelo obremenila za peterico fantov starih med 17 in 19 let. Mladeniči naj bi v letu dni večkrat skupinsko posilili 15-letnico v kraju blizu Zadra. Kaznivo dejanje so prvič storili avgusta lani, ko je bila 15-letnica na domači zabavi z več najstniki, med katerimi je bil tudi njen bivši fant. V naslednjih mesecih so jo še večkrat spolno zlorabili, posilstva snemali z mobilnimi telefoni in dekletu grozili, da jih bodo objavili, če jih bo prijavila policiji. Dekle je pred kratkim zbralo pogum in jih po pogovoru s šolsko psihologinjo prijavilo policiji.

Na presenečenje vseh je sodnik Ivan Marković po zaslišanju minuli četrtek osumljene izpustil in jim dovolil, da se branijo s prostosti. Tožilstvo se je pritožilo in izvensodni senat sodišča je presodil drugače. Osumljena peterica mora za en mesec v preiskovalni pripor.

Primer podrobno spremljajo hrvaški mediji. Osumljeni naj bi bili sinovi vplivnih staršev, ki naj bi pritisnili na sodnika Markovića. Ta je v sredo odšel na bolniško, zaradi groženj pa je zahteval policijsko zaščito.