Tragedija v študentskem domu

19-letna Sophia pod goro človeških teles obležala v nezavesti, ni ji bilo pomoči

R.T.
9. 10. 2019, 08.08
Posodobljeno: 9. 10. 2019, 08.13
Deli članek:

Na študentski zabavi se je zbralo več sto ljudi, nato je v tragediji na stopnišču ugasnilo mlado življenje.

Facebook
Sophia Crestani

Novozelandsko mesto se je zavilo v črnino, potem ko je v tragični nesreči življenje izgubila 19-letna študentka Sophia Crestani. Tragedija je udarila v soboto malo pred polnočjo v novozelandskem mestu Dunedin. Na zabavi v študentskem domu, ki so mu nadeli vzdevek »graščina,« je bilo pestro, udeležilo se je je več sto ljudi. Šlo je za zadnji dogodek v tem priljubljenem študentskem zatočišču, saj je stavbo nedavno najela univerza. 

Preden je ura odbila polnoč, se je na stopnišču zbralo večje število ljudi. Eni so silili nadstropje višje, drugi so rinili po stopnišču navzdol. Sile so bile prevelike, nesreča pa neizbežna. Prvi so začeli padati najšibkejši, na koncu pa je nastal skoraj meter visok kup približno 50 ljudi, pri čemer so se prek njih do zabave v notranjosti začeli kobacati novi. »Začeli so padati vzvratno in ko so začeli padati še tisti na vrhu, je bilo vse skupaj podobno dominam. Vsi so zgrmeli proti dnu, kjer je nastala grmada ljudi. Bili so v težavah, namesto da bi ljudem pomagali, pa jih je bolj zanimal žur,« je opisal eden od očividcev. Redki so ležečim in potlačenim vendarle poskušali pomagati, poročajo novozelandski mediji, a je bilo to za Sophio, ki je obležala na dnu grmade, že prepozno. Ko so se do nje dokopali, so jo odnesli na drugo stran ceste, kjer so že čakali policisti in reševalci. Poskušali so jo oživljati, a brez uspeha. V nesreči sta se sicer poškodovali še dve osebi.

»Bila je vesela, pozitivna in privlačna mladenka, ki je bila hkrati zagnana in kreativna,« je dejala ravnateljica Jayne-Ann Young.