Pes Čudež

FOTO: Po orkanu še mesec dni ostal ujet pod ruševinami: preživel, ker je pil deževnico

A.S.
9. 10. 2019, 08.06
Posodobljeno: 9. 10. 2019, 08.18
Deli članek:

Potem ko je orkan Dorian na Bahamih za seboj pustil opustošenje, so reševalci v petek pod ruševinami našli psa. Ujet je bil kar mesec dni.

Big Dog Ranch Rescue
Psu so dali ime Čudež.

Psa so reševalci našli pod ruševinami pri pristanišču Marsh, pri iskanju pa so jim pomagali droni. Ukleščen je bil pod klimatsko napravo in kupom stekla. Preživel je zgolj zato, ker je pil deževnico. Bil je povsem shiran in ni mogel hoditi, kljub temu pa je ob prihodu reševalcev mahal z repom.

Big Dog Ranch Rescue
Pod ruševinami je preživel mesec dni.

Predsednica organizacije za reševanje živali Big Dog Ranch Rescue Lauree Simmons je za CBS povedala: »Neverjetno je, da je pod ruševinami brez hrane preživel toliko časa«. Pes je trenutno v veterinarski oskrbi. Ko si opomore, pa ga bodo, v kolikor do takrat ne najdejo njegovih lastnikov, dali v posvojitev. Predstavnik omenjene organizacije Chase Scott je za CNN povedal, da so po orkanu ponovno združili številne ljubljenčke in njihove lastnike. Zaradi množičnih evakuacij so bile namreč mnoge živali zapuščene. Vse od takrat Big Dog Ranch Rescue beleži že 138 rešitev psov.

Psička, ki so ga v petek našli pod ruševinami, pa so zaradi njegove neverjetne zgodbe poimenovali Čudež.