Avstrijska Koroška

Tragedija na rizični hitri cesti: v čelnem trčenju umrli trije člani družine

G.G.
6. 8. 2019, 08.55
Posodobljeno: 6. 8. 2019, 12.39
Deli članek:

V ponedeljek okoli 14. ure se je na avstrijskem Koroškem pripetila izjemno huda prometna nesreča.

Christophorus 11
Tragedija na hitri cesti v bližini Šentvida ob Glini.

Bralci avstrijskih spletnih portalov se sprašujejo, zakaj toliko hudih nesreč na avstrijskih cestah. V nedeljo sta v trku avtomobila in kolesa z otroško prikolico življenje izgubili dve deklici, stari skoraj dve in štiri leta, v ponedeljek pa je postal v črno obarvan odsek hitre ceste med Šent Jurijjem v Labotu in Molnekom na avstrijskem Koroškem.

Okoli 13.20 sta se na hitri cesti, na kateri sta prometna pasova ločena le z dvojno polno črto, osebna avtomobila med vožnjo oziroma prehitevanjem oplazila, poroča policija avstrijske Koroške. Enega od njiju, 48-letnega voznika, je nato zaneslo na dvojno črto, na nasprotni vozni pas, kjer je v tistem trenutku pravilno pripeljal 44-letni voznik s kabrioletom. Avtomobila sta čelno trčila. Od pločevine ni ostalo veliko, posledice nesreče so strašne, poroča Kleinezeitung.

Na kraju nesreče je umrl 48-letni voznik, sicer doma iz Šentvida ob Glini. V kabrioletu še hujša groza. Umrli so trije od štirih članov družine iz Brež (Friesach). Življenje se na tako nesmiseln način končalo za 44-letnega voznika, njegovo 36-letno partnerko in njegovega devetletnega sina. Preživel je edino njegov 13-letni sin. Hudo poškodovanega so odpeljali v celovško bolnišnico.