Prepadni greben

FOTO: To je Slaven, ki je v soboto pred sinovimi očmi pri sestopu s Triglava omahnil v smrt

R.T.
6. 8. 2019, 07.53
Posodobljeno: 6. 8. 2019, 07.59
Deli članek:

Bil je član hrvaškega planinskega društva (HPD) Malačka, oče, soprog, brat, … Ko je preminil, je imel le 49 let.

Facebook HPD "Malačka" - Donja Kaštela
Slaven Sučević

Slaven Sučević je v soboto le nekaj minut pred usodnim padcem stal na vrhu Triglava. Kot 24sata navaja druge člane omenjenega planinskega društva, Sučević nikoli ni tvegal, ampak je prisegal na spoštovanje pravil. Tistega usodnega dne se je na vrh povzpelo 10 od 32 članov ekspedicije.

100 metrov globoko

Vzpon je zahteven, saj traja od šest do osem ur, zato so se ga lotili le najbolje pripravljeni. Hrvat se je spuščal s svojim 15-letnim sinom, ki je bil od njega oddaljen 20 metrov, sam pa je bil med zadnjimi. Bil je že na koncu jeklene vrvi, ko se je vdal kamen – padel je 100 metrov globoko v prepad. 20 minut pozneje je nad krajem nesreče zabrnel helikopter, a je že bilo prepozno.

Njegove dokumente je imel oče

Kot smo poročali, so s kranjske policijske uprave sporočili, da je pri sestopu s Triglava proti Planiki padel ustrezno opremljen gornik, ki je umrl na kraju nesreče. Pot je zavarovana z "zajlami" in klini. 24sata še poroča, da so bili vsi gorniki ustrezno opremljeni. Odprava je vrh dosegla ob približno 14. uri in se po krajšem okrepčilu in premoru odpravila nazaj, tragedija pa se je po poročanju omenjenega medija zgodila na prepadnem grebenu med Velikim in Malim Triglavom.

Tudi sina je v dolino prepeljal helikopter, hrvaško veleposlaništvo v Ljubljani pa je poskrbelo za začasne dokumente, saj jih je imel pri očetu in so se pri padcu izgubili.