Top flop tedna

Kraja dreves, rop v domu ostarelih, krvavi obračun voznikov

S.S.
5. 8. 2019, 21.50
Posodobljeno: 6. 8. 2019, 07.01
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Reporterja

10 Na Maistrovi ulici v Celju je nekdo vlomil v gostinski lokal. Pogrešajo predal z menjalnim denarjem in steklenico žganja.

9 V Letušu so vandali »sesuli« okno na kulturnem domu ter vlomili v brunarico športnega društva in tam ukradli alkohol.

8 Pirančan je policiste obvestil, da so mu ukradli moped. Tat je moped že potiskal po ulici, ko pa ga je presenetil oškodovanec, je pobegnil proti pokopališču. A so ga policisti kmalu izsledili in izkazalo se je, da je bil na delu 16-letnik iz okolice Grosuplja. Mulcu sledi kazenska ovadba, o podvigu pa je bil obveščen tudi pristojni center za socialno delo.

7 Na Kranjski cesti v Šenčurju so lopovi z dvorišča podjetja ukradli material za baliranje sena in opremo za pokrivanje silosov.

6 Na Ljubečni, kjer je bila dan prej gasilska veselica, so lopovi ukradli točilni pult.

5 V Domžalah je neznana storilka pozvonila pri 84-letni domačinki in ji ponudila svetovanje glede masaž. Osumljenka je potem z masažo in pogovorom preusmerila pozornost svoje žrtve, medtem pa je v stanovanje vstopil drug storilec, preiskal prostore in 84-letnici ukradel prihranke.

4 Na pokopališču v Dravogradu so neznanci vlomili v svečomat in iz njega izbezali nekaj drobiža.

3 Uslužbenec bencinskega servisa v Kozini je policiji prijavil, da je pri njih državljan Slovaške, ki krvavi. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se v tovornem vozilu sprla 50-letni Slovak in 46-letni državljan Madžarske. Slednji je po sporu zgrabil nož in ga Slovaku najprej nastavil na vrat, potem pa ga je porezal po prsih. Prejel bo kazensko ovadbo.

2 V domu ostarelih v Ribnici so policisti obravnavali rop. Ugotovili so, da je 31-letni osumljenec pristopil do 87-letne oškodovanke, ki se je sprehajala pred domom, jo udaril, da je padla po tleh, in ji z vratu strgal verižico, nato pa pobegnil v smeri Lepovč. Priče so o tem takoj obvestile policijo, za roparjem pa se je s kolesom zapeljal tudi eden od občanov, a ga je 31-letnik, da bi lahko pobegnil, udaril z leseno palico. Hrabremu občanu je nepridiprava kljub temu uspelo zadržati do prihoda policistov. Ropar bo prejel kazensko ovadbo.

1 Iz gozda v Paki pri Velenju je neznani storilec ukradel smreko in dva bora.