Lotili so se tudi Britanca, ki je priskočil na pomoč

Nasilneži v Splitu napadli temnopoltega turista in ga žalili z rasističnimi opazkami

R.T.
5. 8. 2019, 19.58
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 20.06
Deli članek:

Hrvaški policisti so za Index.hr potrdili, da so v Splitu neznanci napadli francoskega državljana in njegove prijatelje. Ko jim je na pomoč priskočil Britanec, pa so bili nasilni tudi do njega.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V Splitu je sinoči okoli 23. ure prišlo do incidenta. Očividka je novinarjem omenjenega portala povedala, da je videla “skupino desetih neznancev v črnih majicah, ki so tekli za francoskim državljanom in njegovimi prijatelji”. Napadalci naj bi v njih metali plastenke in vpili številne rasistične žaljivke. “Kričali so: opice,” je povedala.

Rasistične vzklike je slišal 61-letni britanski državljan, ki je stopil iz apartmaja, da bi priskočil na pomoč, en od napadalcev pa ga je udaril. Moškega je obšla slabost, odpeljali so ga v bolnišnico, kasneje pa je bolnišnično oskrbo zavrnil.

Policijska preiskava je že v teku.

To pa ni edini primer nasilja v Splitu v zadnjem času. Nezanec je francoskemu turistu odgriznil uhelj, Norvežanka je pred kratkim končala z zlomljenim nosom, 22. julija pa so na splitski plaži Bačvice zabodli mladega Francoza.