Kraj nesreče?

Potapljači našli del noge nesrečne 20-letne študentke, nato pa še pas z utežmi

G.G.
2. 8. 2019, 09.10
Posodobljeno: 2. 8. 2019, 12.40
Deli članek:

Tretji dan preiskave smrti 20-letne Avstrijke Verene Heinz so potapljači našli del njene noge in pas z utežmi.

Facebook
Verena Heinz

Ključno vprašanje: na kakšni oddaljenosti od obale Malinske na Krku se je potapljala 20-letna študentka iz okolice Salzburga. Policija je kot delovno hipotezo postavila razdaljo 300 do 400 metrov, oče pokojne pa odločno zanika njihove domneve – »potapljala sva se na razdalji od 80 do največ 150 metrov«. Ob tem Dieter Heinz, izkušeni potapljač in inštruktor vožnje z motornimi čolni, dodaja, da sta skrbno označila kraj potapljanja, tako da bi ga moral voznik gliserja opaziti že od daleč.

Vožnja z motornim čolnom na omenjenem območju je prepovedana na razdalji manj kot 300 metrov od obale. Kopanje pa je dovoljeno 100 metrov od obale. Vmes je t.i. varovalni pas, v katerem po tolmačenju Luške kapetanije ni dovoljeno niti kopanje niti potapljanje, razen če je slednje organizirano v spremstvu voditelja in čolna.

Včeraj so potapljači 100 do 150 metrov od kopnega našli del odrezane Verenine noge (podkolenico), njeni plavutki in masko za potapljanje. To nakazuje, da je morski tok najverjetneje za vsaj nekaj metrov odnesel plavutki, masko in del noge. Kasneje so našli še pas z utežmi, ki ga je Dieter odvrgel ob reševanju hčere. Tega so po poročanju Jutarnjega lista našli približno 200 metrov od obale.

26-letni voznik gliserja je medtem na prostosti. Policisti bodo ukrepali po zaključku preiskave.