ASEAN

Eksplozije odjeknile med visokim političnim srečanjem v Bangkoku

B.K.
2. 8. 2019, 07.47
Posodobljeno: 2. 8. 2019, 07.51
Deli članek:

Tajska policija preiskuje serijo manjših eksplozij v Bangkoku, ki te dni gosti vrh jugovzhodno-azijske politične povezave ASEAN.

Reuters
Tajska enota za eksplozive na delu.

V treh eksplozijah sta bili na petkovo jutro poškodovani vsaj dve osebi v tajski prestolnici. Ta danes gosti srečanje v okviru povezaev ASEAN, ki se ga poleg regionalnih voditeljev udeležujejo tudi zunanji mnistri Velike britanije, Kitajske in Združenih držav Amerike.

Eksplozije je bilo slišati v bližini obiskane postaje mestne železnice BTS Chong Nonsi, v bližini vladne stavbe in v bližini severnega dela najbolj zasedene mestne vpadnice Rama 9. V eksploziji sta bila poškodovana vsaj dva komunalna delavca, ki sta takrat delala na cesti Rama9.

Reuters
Razneslo je tri eksplozivne naprave.

Predsednik tajske vlade Prajut Čanoča je nemudoma zagnal preiskavo primera in prebivalce pozval, naj ne paničarijo, so sporočili iz njegovega kabineta.

Eksplozije prihajajo po četrtkovi evakuaciji bangkoške policijske postaje in aretaciji človeka, ki so ga opazili, kako namešča sumljiv paket. Intervenirala je ekipa za eksplozije, prijetega možakarja pa so odpeljali v pridržanje.