Pokol

FOTO: Groza v Zagrebu: moški pred in v hiši ubil tri ženske, moška in otroka

G.G.
2. 8. 2019, 07.05
Posodobljeno: 2. 8. 2019, 10.32
Deli članek:

Hrvaško je pretresel zločin, ki se je v četrtek zvečer zgodil na jugu Zagreba.

STA
Lokacijo, kjer se je nahajal morilec, so odkrili okoli 4. ure.
Stanovalec ene od hiš v bližini je za Jutarnji list povedal, da je bil na balkonu, ko je zaslišal strele. Takoj je po telefonu poklical goste, ki jih je pričakoval, in jim povedal, naj ne pridejo na obisk.

Prebivalce ulice Radoslava Cimermana v zagrebškem naselju Kajzerica so v četrtek okoli 21.30 presenetili poki. Priče so za Jutarnji list povedale, da so slišale več strelov. Poklicali so policijo, ti so pred eno od hiš v ulici našli tri mrtve ženske in 10-letnega otroka, v hiši pa še trupli dveh moških. Policisti so v eni od sob našli še sedemmesečnega dojenčka, ki ni bil poškodovan.

Znano je ime šestkratnega morilca iz Zagreba

Policisti so se takoj podali v lov za morilcem. Zdaj je že znano, da gre za 36-letnega taksista Igorja Nađa, ki je imel z eno od ubitih žensk otroka - preživelega dojenčka. Okoli 1. ure ponoči se je v hrvaških medijih pojavila informacija, da je osumljeni prijet, kar pa je policija zanikala. Okoli 4. ure pa so ga res našli na območju zagrebške četrti Brezovica. Policisti so ga pozvali, naj odvrže orožje in se preda. Še pred aretacijo je storil samomor.

Hrvaški mediji poročajo, da naj bi šlo za dejanje iz ljubosumja.