Zdravniki ji niso verjeli

FOTO: Kopalca napadla »mesojeda« bakterija, 48 ur pozneje je umrl

R.T.
16. 7. 2019, 09.22
Posodobljeno: 16. 7. 2019, 09.24
Deli članek:

Po kopanju v oceanu so se mu na koži pojavile črne maroge. Dva dni pozneje je umrl v bolnišnici.

Facebook/Cheryl Bennett Wiygul
Na telesu so se mu pojavile črne maroge.

Zgodba Williama Bennetta bolj spada v kakšno grozljivko kot v resnično življenje. Ko so zdravniki končno ugotovili, kaj ga je »razjedalo,« je bilo zanj že prepozno. 

66-letni Bennett je na začetku julija dopustoval v mestu Destin na severozahodu Floride. 12 ur po dopoldanskem kopanju je nenadoma zbolel. Kot je na facebooku zapisala njegova hčerka Cheryl, je dobil vročino, grabili so ga krči, hkrati ga je tudi mrazilo. Odločil se je, da se s soprogo vrne domov v Memphis. Ker je nedavno premagal raka, je želel, da ga pregledajo zdravniki, ki so seznanjeni z njegovo zdravstveno anamnezo. Izkazalo se je, da se je odločil napačno.

Niso opravili biopsije 

Bennettu se je med potjo domov zdravstveno stanje močno poslabšalo, zato so ga nemudoma sprejeli na urgenco, kjer so zdravniki na njegovih rokah, nogah in hrbtu opazili črne madeže. Čeprav jih je njegova hčerka opozorila na poročanje medijev, da naj bi bila v morju na tistem območju prisotna potencialno smrtonosna »mesojeda bakterija,« so zdravniki menili, da so za njegovo stanje krivi stafilokoki, zato niso opravili biopsije. Bili so namreč prepričani, da so mediji v poročanju o bakteriji »pretiravali.« Bennett je 48 ur po usodnem kopanju umrl, vzrok njegove smrti pa je pokazala obdukcija: nekrotizirajoči fasciitis, resna in hitro potekajoča okužba globokih mišičnih ovojnic, ki jo med drugim povzročajo tako imenovane »mesojede« bakterije. Te lahko v telo prodrejo skozi manjše ranice. 

Bennettova hčerka Cheryl se je odločila, da se o tem tragičnem primeru in obstoju nevarnih »mesojedih« bakterij razpiše na facebooku, saj ne želi, da to doživi še kakšna družina. Pojasnila je, da če bi bila o tej nevarnosti dovolj seznanjena sama, očeta ne bi spustila v morje, saj je imel zaradi zdravljenja raka močno oslabljen imunski sistem.