nenavadno

VIDEO: Pet dni na stranišču? Belgijec postavil svetovni rekord

R.T.
16. 7. 2019, 08.58
Posodobljeno: 16. 7. 2019, 10.29
Deli članek:

Možakar je na straniščni školjki preždel skoraj pet dni.

Reuters
Jimmy De Frenne je na stranišču preždel skoraj pet dni.

48-letni Jimmy De Frenne iz Belgije je prejšnji ponedeljek samozavestno sedel na straniščno školjko, ki so jo postavili sredi bara v pristaniškem mestu Oostende. Njegov cilj? Na školjki preždeti cel teden dni in postaviti nov svetovni rekord v tem nenavadnem podvigu. V baru, ki je bil za ta namen odprt 24 ur na dan, je Jimmy lahko kramljal z družino, prijatelji in drugimi, ki so ga spremljali.

"Delanje norca iz samega sebe je najboljša vrsta humorja. Zakaj to počnem? Zakaj pa ne! Najbolj mi je všeč, ko se ljudje zafrkavajo iz mene, ker se lahko potem tudi jaz iz njih," je dejal 48-letnik, ki sicer ravnokar opravlja izpit za voznika avtobusa.

De Frenne je imel vsako uro pet minut pavze, med katero si je lahk pretegnil noge, minute pa je lahko tudi akumuliral in si tako na vsakih nekaj ur privoščil nekaj spanca. Vzeti si je moral tudi pavze za stranišče, saj školjka, na kateri je sedel, ni bila priklopljena na kanalizacijo.

"Bil sem izjemno utrujen, bolele so me noge, a verjamem v svoj uspeh," je dejal De Frenne, ki je obupal dobrih 50 ur prej, kot je nameraval.

Uradnega rekorda za sedenje na straniščni školjki sicer ni, a možakar pravi, da je našel nekoga, ki je že pred njim na školjki presedel 100 ur.

Njegov podvig naj bi sicer spremljali tudi uslužbenci pri Guinnesovi knjigi rekordov, ki so z rednim opazovanjem potrdili njegov rekord.