Nesreča ali uboj?

»Kje je mama?« vsak dan sprašuje sin. Njegova Jagoda je zaradi vinjenega voznika izgubila obe nogi

A.S.
19. 6. 2019, 15.21
Posodobljeno: 19. 6. 2019, 20.01
Deli članek:

V hrvaškem mestu Kuršanec so prebivalci še vedno v šoku, najbolj pa je pretresena družina 21-letne Jagode Ignac. Njihovo hčerko, mamo in ženo je v soboto zvečer povozil vinjen voznik, Jagoda pa je izgubila obe nogi.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Spomnimo: 

Voznik avtomobila Opel Vectra je izgubil nadzor nad vozilom in 21-letno Jagodo, ki je bila na sprehodu z možem Zlatkom Oršušem in štiriletnim sinom, prikleščil ob betonsko ograjo. Peško je z vzvratno vožnjo potem še enkrat povozil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti so ga kmalu našli in mu v krvi izmerili 1,06 promila alkohola. Nekateri občani so prepričani, da jo je povozil namerno. Znano je, da se je voznik vračal s poroke, pitje alkohola pa mu od ločitve naprej ni tuje.

Zlatko je za 24sata povedal, da se družina težko sooča s posledicami nesreče: »Nenehno jočem, vendar se zadržujem pred sinom. Vse je videl, ampak deluje, kot da bi vse potisnil v podzavest. Ne spomni se. Sprašuje, kje je mama, jaz pa mu odgovorim, da je pri zobozdravniku. Bil sem pri njej. Ona se zaveda vsega.«

»Sprehajali smo se. Videl sem ga kako drvi, drvel je neposredno proti nam. V tistem trenutku sem uspel odriniti voziček s sinom, Jagode na žalost nisem mogel rešiti. Zatem jo je še enkrat povozil. Bil sem v šoku. Kri je bila povsod. Mislil sem, da sanjam. Takoj, ko se je zgodilo, sem vpil na pomoč. Ona je izgubila zavest, jaz pa sem jo objemal,« je tragične trenutke opisal Zlatko.

Družinski člani so povedali, da poznajo voznika, ki je trčil v Jagodo, živi namreč v neposredni bližini. Dodali so tudi, da jim je že večkrat grozil. Grožnje naj bi se začele po tem, ko mu Zdravko Oršuš, svak 21-letnice, ni želel več posojati denarja.