Primer, ki je šokiral svet

Tragičen preobrat, malega Yovanija bi lahko rešil le čudež, tega ni bilo

S.R.
15. 6. 2019, 09.24
Posodobljeno: 15. 6. 2019, 09.25
Deli članek:

Novorojenček, ki je na svet prijokal na najbolj pošastem možen način, je včeraj po dveh mesecih na aparatih tiho odšel v večnost.

Profimedia
Pred enim mesecem so se poslovili od Marlen, a takrat je še obstajalo upanje za sinčka.

V šokantnem primeru iz Chicaga se je tako zgodil še en tragičen preobrat. Spomnimo, malega Yovanija Jadiela Lopeza sta morilki izrezali iz maternice, potem ko sta umorili njegovo mamo, najstnico Marlen Ochoa-Lopez case.

»Utrpel je nepopravljive možganske poškodbe. Ni zdravila, ni tabletke, ki bi lahko to pozdravila, rešil bi ga lahko samo čudež,« je dejala tiskovna predstavnica družine Julie Contreras. Yovani se je vse od tistega usodnega dne pred dvema mesecema boril za življenje na enoti za intenzivno nego v bolnišnici Advocate Christ Medical Center.

Facebook
Dva Yovanija, oče in sin.

Besedam tiskovne predstavnice je prikimal tudi dečkov skrušeni oče Yovani Jadriel Lopez starejši, ki je pojasnil, da njegov sin ne more dihati samostojno, ne uživati hrane, v »grlo pa ima zatlačene cevke.« Dečku, ki je na veselje očeta prejšnji teden prvič zadihal sam, se je namreč ta teden zdravstveno stanje dramatično poslabšalo. Znova je pristal na aparatih, včeraj pa se je za vedno poslovil. »Z veliko žalostjo sporočam, da je dojenček Yovani Jadiel Lopez umrl. Prosim, molite za njegovo družino, ki v tem trenutku preživlja težke čase,« je včeraj v izjavi za javnost povedala Contrerasova. 

Facebook
Marlen in Yovani Lopez starejši.

Za sina je bila pripravljena moriti

19-letna Marlen Ochoa-Lopez, ki je bila v devetem mesecu nosečnosti, se je konec aprila znašla v krempljih pošastnih žensk 46-letne Clarise Figueroa in njene 24-letne hčerke Desiree. V past sta jo zvabili z obljubo o brezplačnih otroških oblačilih in vozičku, a za bregom sta skovali nekaj precej bolj zloveščega. Clarisa, ki je sama izgubila sicer že odraslega sina, si je domnevno zaželela novega otroka, ki bi ga lahko vzgajala sama, zato se je morala Marlen odkrižati. Ženski sta mlado nosečnico zadavili, ji iz maternice izrezali dojenčka in poklicali nujno pomoč, češ da je Clarisa rodila, a da dojenček ne diha.

Cook County Sheriff
Clarisa Figueroa ...

Reševalci so oba prepeljali v bolnišnico, a so zdravniki nepresenetljivo opazili, da Clarisa ne kaže vidnih znakov nosečnosti. Poznejša analiza DNK je pokazala, da otrok ni njen oziroma da gre za otroka Lopeza starejšega, ki je pogrešal svojo soprogo. Njeno truplo so nato našli v kanti za smeti na posestvu 46-letne Clarise. 

Clarisa in Desiree sta obtoženi umora, prikrivanja kaznivega dejanja umora pa je obtožen tudi Clarisin 40-letni partner Piotr Bobak. »Z besedami ni mogoče opisati, kako odvratne in grozljive so obtožbe,« je prejšnji mesec dejal policijski načelnik Eddie Johnson.

Cook County Sheriff
... in njena hčerka Desiree.