Borba za življenje

Novorojenček, ki sta ga morilki izrezali iz maternice, potem ko sta ubili njegovo mater, prvič v očetovem objemu

R.T.
21. 5. 2019, 09.53
Posodobljeno: 21. 5. 2019, 10.10
Deli članek:

Clarisa Figueroa je skupaj s svojo hčerjo Desiree umorila 19-letno Marlen Ochoa-Lopez in ji nato iz maternice izrezala otroka. Novorojenčka, ki se bori za življenje, je v bolnišnici prvič pestoval njegov oče. Trenutek je ganil mnoge.

Facebook
Oče je sina prvič pestoval.

Yovani Lopez je vdovec umorjene 19-letne Marlen Ochoa-Lopez, ki je bila ubita 23. aprila v Chicagu. Kot smo pisali, sta jo morilki zadavili in ji iz maternice izrezali otroka.

Facebook
Mlada zakonca.

Potek umora

Marlen je pred tedni obiskala hišo v Chicagu, kjer so ji pod pretvezo ponujali zastonj oblačila za dojenčka in otroški voziček. Pri umoru so sodelovali 46-letna Clarisa Figueroa in njena 24-letna hči Desiree ter hčerin partner 40-letni Piotr Bobak. 

Cook County Sheriff
Clarisa Figueroa

Cook County Sheriff
Clarisina hči Desiree.

Idejna vodja zločina je bila Clarisa, ki je že oktobra svoji hčeri zaupala, da je noseča, čeprav so ji že pred leti odmrli jajcevodi. Mesec dni pred umorom pa se je Clarisina obsedenost stopnjevala. Takrat je Desiree zaupala, da želi ubiti nosečo žensko in ji vzeti otroka.

Kot piše Daily Mail, so Clariso obsedli dojenčki, prav tako je vsem prijateljem razlagala o svoji domnevni nosečnosti. Marlen je zločinsko družino prvič obiskala 1. aprila, potem ko ji je Clarisa v Facebook skupini ponujala brezplačna oblačila in voziček za novega družinskega člana, ki si jih najstnica ni mogla privoščiti. Med tem obiskom je Clarisa svoji hčeri zaupala, da bi Marlen želela ubiti, vendar zločina nista izvedli, ker hčerin partner ni želel sodelovati pri umoru.

Clarisi so njeni zli nameni uspeli 23. aprila. Med Marleninim obiskom sta mati in hči zvišali glasnost glasbe ter žrtvi pokazali album fotografij Clarisinega pokojnega sina. Medtem ko je Desiree zamotila preminulo 19-letnico, jo je 46-letna osumljenka začela daviti z električnim kablom. Marlen se je silovito upirala, vendar je zločinski dvojec uspel pri svojih namerah. 

Po smrti žrtve je Desiree materi prinesla nož, odejo in vedro. Clarisa je nato prerezala Marlenin trebuh in dečka povlekla iz maternice. Novorojenčka je odložila v vedro in medtem truplo preminule Marlen zavila v odejo ter ga zaprla v koš za smeti.

Takoj zatem sta osumljenki poklicali reševalce. Trdili sta, da je Clarisa ravno rodila ter da otrok ne kaže znakov življenja. Ko so reševalci prispeli, je bila morilka prekrita s krvjo. V bolnišnici so ugotovili, da Clarisa ne kaže znakov poroda. Kljub temu osumljenke takrat še niso aretirali.

Policisti iskali pogrešano Marlen

Policisti so medtem iskali pogrešano Marlen in po namigu njene prijateljice o izmenjavi sporočil med Marlen in Clariso obiskali kraj zločina. Vrata doma je odprla Desiree, ki je zatrjevala, da je njena mati ravno rodila. Policijske enote so zgolj nekaj ulic stran odkrile žrtvino osebno vozilo in naročile DNK test, s katerim bi ugotovili sorodstvene vezi med osumljenko in novorojenčkom. Marlenino truplo so odkrili v smetnjaku za hišo.

Aretirali so glavni osumljenki in Piotra Bobaka, ki je obtožen prikrivanja umora. Desiree je takoj po priporu policistom priznala zločin in natančno opisala potek umora.

Deček v kritičnem stanju

Deček je trenutno na oddelku intenzivne nege in se bori za svoje življenje. Obiskal ga je tudi njegov oče Yovani Lopez in svojega sina prvič objel.

Facebook (osebni profil)
Deček je na intenzivni negi in se bori za svoje življenje.