Spomnimo:

Kot smo pisali, je policija v Chicagu odkrila, da je 19-letna nosečnica pred tremi tedni obiskala hišo v Chicagu, kjer so ji ponujali zastonj oblačila za dojenčka in otroški voziček. S svojimi krvniki je stik navezala prek facebooka. Tam so jo zadavili in ji iz maternice izrezali otroka. Policisti so zločin med drugim odkrili, ker je ženska, ki se je izdajala za dečkovo mamo, poklicala reševalce zaradi bolnega dojenčka. Tega so odpeljali v bolnišnico, vendar ni bilo veliko upanja, da bo preživel.

otrok Yovanija Lopeza
Facebook (osebni profil)
Deček je na intenzivni negi in se bori za svoje življenje.

Deček, ki šteje vsega šest tednov, pa je kot poroča Dailymail sedaj začel dihati brez pomoči. Pred kratkim pa je dojenčka prvič pestoval njegov oče, ki se veseli majhnih premikov na bolje. Prejšnji mesec pri dečku sicer niso zaznali možganskih funkcij.

Pretvarjanje ji je uspevalo skoraj 14 dni

Morilki so policisti aretirali 15. maja in sta vse od takrat za rešetkami. Odvetnik Yovanija Lopeza starejšega je sicer izrazil zaskrbljenost, da bolnišnično osebje kljub temu, da Clarisa Figueroa, ki se je izdajala za dečkovo mamo, ni kazala znakov poroda, ni takoj zahtevalo preverjanja sorodstvenih vezi. Zločinki je krinka Yovanijeve mame namreč uspevala skoraj 14 dni, vse do 7. maja. 

Clarisa Figueroa
Cook County Sheriff
Clarisa Figueroa