Tragedija

24-letni Mevsudin skočil v smrt zaradi neporavnanega dolga njegove preminule matere

R.T.
3. 6. 2019, 09.21
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 09.32
Deli članek:

Mevsudin Murtić je sredi belega dne skočil s 17. nadstropja stolpnice v bosanskem naselju Blatuši. Finančna situacija in neporavnani dolgovi pa so tisti, ki so mladeniča pahnili v smrt.

Facebook (osebni profil)
Neporavnani dolgovi so mladeniča pahnili v smrt.

Kot piše Avaz.ba, se je včeraj v Zenici končalo življenje mladega moškega. Mevsudin je živel sam z materjo, oče ga je namreč zapustil še pred rojstvom. Pred dvema letoma pa je po dolgi bolezni preminula tudi njegova mati. Vse od takrat je 24-letnik živel sam. Na Mevsudinov naslov je po materini smrti prispelo še obvestilo o tožbi zaradi njenih neporavnanih dolgov. Kot so povedali sosedje, pa se mladenič že tako ni mogel preživljati, dokončal je zgolj osnovno šolo, v življenju se ni znašel.

Pretekli teden je Mevsudin dobil odločitev sodišča, da mu bodo zaradi neporavnanih bančnih dolgov odvzeli stanovanje. 24-letnika je to dotolklo. Svoje življenje je končal s skokom s 17. nadstropja.

Preiskovalci so po samomoru v stanovanju našli dokument s tremi stavki pritožbe, ki jo je pred smrtjo želel napisati preminuli. Čeprav bi po nalogu tožilstva morali izvesti obdukcijo, do te, na željo družinskih članov, ne bo prišlo. Mevsudin je namreč imel še polbrate in polsestre, vendar z nikomer ni bil v kontaktu.

Za tragični razplet so izvedeli tudi nekdanji sodelavci in sodelavke Mevsudinove matere, ki je delala na sodišču, s katerega je prišla odločitev o odvzemu stanovanja. Ker finančnih sredstev za mladeničev pogreb ni, so se nekdanji sodelavci odločili, da bodo denar zbrali s skupnimi močmi in 24-letniku omogočili dostojen pokop.