Srednjeveška skupinica

Ženske so se 53-letnemu "vitezu" povsem podredile! Do krvavega finala

G.G.
15. 5. 2019, 13.47
Posodobljeno: 15. 5. 2019, 14.02
Deli članek:

Nemški mediji razkrivajo ozadje smrti štirih žensk in moškega v Passau in Wittingenu.

Facebook
Torsten W. je ženske držal na kratko, jim ukazoval, je povedal njegov nekdanji najemodajalec.

V hotelski sobi na obrobju Passaua so v soboto našli tri mrtvece - moškega in ženski. Ustreljeni so bili s samostrelom V ponedeljek so 500 kilometrov stran, v stanovanju v Wittingenu, odkrili še dve mrtvi ženski. Samostrel v tem primeru ni bil morilsko orožje. Obstaja možnost samomora. Njihove smrti so vsaj posredno povezane.

Glavno vlogo je v skupini je odigral 53-letni Torsten W. Možak je bil strasten ljubitelj vsega srednjeveškega. Do maja 2018 je upravljal s trgovino, v kateri je prodajal starinsko orožje, prirejal je tečaje mečevanja, brskal je za skrivnostmi alkimije.

Puščici sta prebodli njuni srci! Je streljala 30-letnica?

Delno pojasnjena razmerja

V svoj »viteški« krog je z leti sprejel štiri ženske, ki si jih je povsem podredil, one pa so mu slepo sledile. Svoj čas je na Spodnjem Saškem na kmetiji živel s 30-letno Farino C., 19-letno Carino in 35-letno Gertrud. V zadnjih dveh letih je Torsten živel v Westerwaldu, skupaj s 33-letno Kerstin sta vodila trgovino.

Vse kaže, da je Farina zaključila njihove dogodivščine. Preiskovalci menijo, da je s samostrelom puščici usmerila v Torstena in Kerstin, ki sta se, ko so ju našli mrtva, držala za roki, ob sebi pa sta imela tudi poslovilni pismi. Nato je spretno ustrelila še sebe, v predel vratu. So se za nenavadno slovo od tuzemskega življenja odločili zavestno in s soglasjem? Policisti še preiskujejo.

Kdo so bile ženske? Farina je delala v pekarni, Gertrud kot osnovnošolska učiteljica. S Torstenom sta se srečali pred tremi leti na tečajih borilnih veščin. Najmlajša je še kot najstnica zbežala od doma in se z 18-leti preselila k Torstenu. Kako je spoznal Kersin, ni znano.