Pet trupel

Puščici sta prebodli njuni srci! Je streljala 30-letnica?

G.G.
14. 5. 2019, 11.09
Posodobljeno: 15. 5. 2019, 13.04
Deli članek:

Kako in zakaj so umrli trije gostje manjšega hotela ob reki Ilz na obrobju Passaua? Nekatere podrobnosti razkrivajo rezultati obdukcije.

STA/dpa
Preiskovalci v Gifthornu, mestu, kjer so našli še dve trupli.

Facebook
Torsten W.

Ko je sobarica v soboto dopoldne odprla vrata, se je prestrašila. Na postelji sta ležala okrvavljena moški in ženska, na tleh pa v mlaki krvi še ena ženska. Ob njih sta ležala samostrela – orožje, ki jim je vzelo življenja. Tretji samostrel so našli v torbi.

Kdo je streljal, še ni povsem jasno. Nemški tabloid Bild piše, da je moški, ki so ga gostje hotela opisali kot možaka z belo brado, 53-letni Torsten W. V trenutku smrti je za roko držal 33-letno Kerstin E. Za oba je bil usoden natančno merjen strel, puščici sta končali v njunih srcih. To pa ni bila edina puščica v njunih telesih. Strelec ali strelka ju je zatem ustrelil še v glavo. Na tleh je izdihnila 30-letna Farina C. Puščica jo jo je zadela v grlo.

Na postelji so preiskovalci našli dve pismi, domnevno poslovilni pismi, ki sta ju napisala Torsten in Kersin.

Glavna osumljenka je zaenkrat Farina C. Strokovnjaki so potrdili, da je tehnično mogoče, da bi si s strelom v predel vratu sama vzela življenje.

Smrad in poln poštni nabiralnik

Včeraj je policija v stanovanju Farine v mestu Wittingen v bližini Hannovra našla ženski trupli. Ena od ubitih naj bi bila partnerica 30-letnice, ki naj bi od marca živela v tem stanovanju. Vrata stanovanja so odprli, ker je sosed prebral srhljive novice o dogodkih v Passau in ob tem pomislil na nepobrano pošto, ki se je nabirala v poštnem nabiralniku Farine C. Iz stanovanja pa se je širil tudi neprijeten vonj.

Tečaji mečevanja

Kdo je bila skrivnostna trojica, ki se je v petek zvečer prijavila v družinski hotel na obrobju Passaua. Po pisanju Bilda je Torsten v Hachenburgu, mestecu v nemški zvezni deželi Porenje – Pfalška, vodil trgovino s srednjeveškimi oblačili in orožjem. Prirejal naj bi tudi tudi tečaje sabljanja in mečevanja. S pokojnima, Kerstin in Farino, se je konec prejšnjega tedna odpravil v Avstrijo, kjer so nabavili samostrele in se na poti nazaj ustavili v Passau, kjer se je njihova zgodba zaključila.