Našli pogrešano?

Skrivnost pri Celovcu končno rešena? V Vrbskem jezeru našli truplo ...

S.R.
6. 4. 2019, 08.41
Posodobljeno: 6. 4. 2019, 08.48
Deli članek:

V Vrbskem jezeru so v četrtek našli truplo zaenkrat še neidentificirane ženske.

Profimedia
Vrbsko jezero je največje jezero na Avstrijskem Koroškem.

V četrtek so v bližini občine Poreče (Pörtschach) na avstrijskem Koroškem našli žensko truplo. Vse kaže, da gre za 45-letnico, ki je na območju v skrivnostnih okoliščinah izginila pred skoraj dvema mesecema. 

Na grozljivo najdbo je naletela ženska, ki se je na to sicer povsem prijetno spomladansko jutro zbudila v svoji hišici ob Vrbskem jezeru in se do jezera spustila po svojem lesenem stopnišču. Nenadoma ji je zaledenela kri v žilah, ko je na gladini vode uzrla truplo. Poklicala je policijo in nadaljnje delo prepustila pristojnim organom. Ti so hitro ugotovili, da gre za pokojno žensko, a je njena identiteta ostala neznana. Prav tako niso uspeli ugotoviti vzroka smrti.

Na vprašanje o njeni identiteti bo bržkone odgovorila temeljita forenzična preiskava. Truplo so že predali mrliškemu ogledniku, ki bo v ponedeljek opravil obdukcijo. Avstrijski mediji sicer domnevajo, da gre za 45-letno žensko iz Molneka (Mölbling), ki je 10. februarja v nenavadnih okoliščinah izginila, potem ko je na avtocesti v bližini jezera doživela prometno nesrečo. Kot smo že poročali, je v močno poškodovanem vozilu za njo ostala le torbica, v kateri so bili njeni osebni dokumenti in mobilni telefon. Eden od preostalih udeležencev v prometu je takrat pojasnil, da je videl, kako je po nesreči avtocesto prečkala neka ženska in nato izginila za nasipom. Številne iskalne akcije v naslednjih tednih niso uspele podati odgovora na to zagonetko, okoliščine njenega izginotja pa so ostale zavite v tančico skrivnosti. Morda bodo svojci in lokalno prebivalstvo v ponedeljek le prišli do odgovorov.