Že 7 tednov pogrešana

Skrivnost pri Celovcu: v nenavadnih okoliščinah izginila z obličja Zemlje

R.T.
29. 3. 2019, 12.12
Posodobljeno: 29. 3. 2019, 12.12
Deli članek:

Na avstrijskem Koroškem se v teh dneh nadaljuje iskalna akcija za 45-letno žensko, za katero se je pred slabimi sedmimi tedni izgubila vsaka sled.

Polizei Kärnten
Izginila je kot duh.

Nenavaden primer, ki se je začel odvijati 10. februarja letos, še vedno buri duhove in ni niti danes nič manj skrivnosten. Tistega dne so na avtocesti A2 na območju občine Poreče (Pörtschach) pri Celovcu našli popolnoma uničen avtomobil, ki pa je bil povsem prazen. Poznejša preiskava je pokazala, da je za volanom sedela 45-letna ženska iz Molneka (Mölbling), ki pa je izginila z obličja Zemlje. Policisti v Celovcu se s podobnim primerom še niso srečali, po številnih iskalnih akcijah, ki niso odkrile niti ene sledi, pa se še danes zaprepadeni praskajo po glavi. 

V zveriženi pločevini nikogar 

Kot so poročali avstrijski mediji, ki so se opirali na informacije policije, naj bi se zadeva odvila nekako takole. 45-letnica je najprej trčila v betonsko pregrado na avtocesti. Le malo pozneje sta ob nesreči ustavila dva moška, ki sta nemudoma poklicala policijo in pristopila da uničenega avtomobila, da bi pomagala udeležencem, a je bil avtomobil v tistem trenutku že prazen. V vozilu je obležala le ženska torbica z dokumenti in mobilnim telefonom. Preiskovalci v avtomobilu niso našli nobene sledi, ki bi kazala na to, da se je ženska v nesreči poškodovala. Nemudoma so preiskali okolico, a brez uspeha. Pozneje so iskalno akcijo razširili, pri čemer so si pomagali s službenimi psi in helikopterji, a tudi ta ni obrodila sadov. Končno jo je kot pogrešano na policijo prijavila še njena mati. 

Na policijo, ki je po neuspehu objavila njeno fotografijo, se je naslednji dan javil posameznik, ki je v času nesreče vozil po nasprotnem pasu. Pojasnil je, da je takoj po nesreči avtocesto prečkala neka ženska, ki je nato izginila za nasipom v smeri proti gozdu. Policija je na podlagi te informacije in dejstva, da tavajo v popolni temi, saj nimajo nobene sledi, iskanje razširila po vsej državi ter za pomoč zaprosila javnost. Znano je sicer, da ima pogrešana poleg stalnega prebivališča v kraju Molnek še začasno prebivališče v Beljaku in da je zaposlena na Dunaju. Pozneje nobena od iskalnih akcij ni obrodila sadov, čeprav so uporabili tudi nekatere najboljše pse slednike v državi. »Pripravljamo naslednjo veliko iskalno akcijo,« je po poročanju avstrijskih medijev zdaj dejala tiskovna predstavnica policije Waltraud Dullnigg.