Poskus uboja

Priča o oškodovancih: "Ko pijejo, se jim je** za vse!"

S.S.
18. 3. 2019, 20.15
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Sanelu Hudoroviću, obtoženemu poskusa uboja Srdjana Jotića. Besedo je med drugimi dobil brat obtoženca.

Samo Strel
Hudorović trdi, da je za nož prijel v samoobrambi.

Med drugimi je bil zaslišan brat obtoženca Danijel Hudorović, ki so ga pravosodni policisti pripeljali iz zapora na Dobu, kjer zaradi neimenovanega kaznivega dejanja prestaja skoraj štiriletno zaporno kazen.

Spomnimo: incident se je pripetil 31. julija lani v Šmarju - Sapu, v stanovanjski hiši obtoženca. Po navedbah tožilstva je Sanelo Hudorović okoli 19.30 v domači kuhinji Srdjanu Jotiću najprej zagrozil, da ga bo ubil, potem pa ga je s pestjo udaril v vrat ter zabodel v trebuh in prsni koš, Jotić pa je nato pobegnil in poiskal zdravniško pomoč, zaradi česar je ostalo »le« pri poskusu uboja. Obtoženi po drugi strani trdi, da je bil napaden prvi. Na domačem dvorišču je počival, ko ga je zmotil avtomobil, s katerim so se pripeljali Srdjan Jotić, njegov brat Branko in Srdjanov sin Brendo Bajt. Avto so parkirali na drugi strani ceste in se mu začeli približevati. Hudorović je zavpil, da Branko pri njem ni zaželen, vendar se on za to ni zmenil, šel je do njega in ga napadel. Obtoženi je zbežal v hišo, trojica pa mu je sledila. Branko je v notranjost po Hudorovićevih besedah skočil kar skozi okno. V kuhinji so se ga potem lotili s pestmi, ga pobili na tla, a se je takoj pobral in s pulta vzel nož. »Začel sem se braniti, mahal sem z njim naokoli. Vsi trije so me napadali, mahali so po meni, bilo je noro,« je dejal.

Brata obtoženca večkrat pretepli

Uvodoma omenjena priča je bila na Tavčarjevo poklicana na zahtevo obrambe, da bi spregovorila o domnevno nasilni naravi »Jotićev«. Danijel Hudorović je tako najprej bliskovito opisal dogodek izpred približno dveh let, ko so ga »Jotići« obiskali na domu, oboroženi z dvometrskimi koli. »Razbili so me in zelo poškodovali. Imel sem hude bolečine. Radi pijejo, hodijo po romskem naselju in napadajo ljudi,« je povedal. In nadaljeval: »Nenormalni so, prisežem! Ko imajo malo vina v roki, se jim je** za vse!«

Enkrat so ga vpričo žene in mladoletnih otrok pretepli tudi pred trgovino Tuš v Grosupljem. »Operacijo sem imel na jajcih,« je pojasnil. Brat obtoženca je spregovoril tudi o tem, zakaj Branko Jotić pri njih ni zaželen: »Nonstop sili v mojo mamo, pa kaj preveč zahteva«, »Ti ljudje so živa katastrofa«, »Stiska se k njej, pa mu reče, naj gre stran, pa noče«, »Take piz**rije, to ni fer.« »Oni so tega tolikokrat pre**kali, da ni več čist v glavo. Saj vidite, da je ves zmeden,« je dejal obtoženi o bratu ob odhodu in mu v roke stisnil 20 evrov za cigarete v zaporu. »Hvala, rad te mam, brate!« se je slišalo že s hodnika. Se nadaljuje.