Poskus uboja

Preden je tekla kri, sta si zrla iz oči v oči

S.S.
15. 2. 2019, 06.50
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Sanelu Hudoroviću, obtoženemu poskusa uboja Srdjana Jotića.

Samo Strel
Obtoženi Sanelo Hudorović je od dogodka v priporu.

Spomnimo: incident se je pripetil 31. julija lani v Šmarju - Sapu, v stanovanjski hiši obtoženca.

Po navedbah tožilstva je Sanelo Hudorović okoli 19.30 v domači kuhinji Srdjanu Jotiću najprej zagrozil, da ga bo ubil, potem pa ga je s pestjo udaril v vrat ter zabodel v trebuh in prsni koš, Jotić pa je nato pobegnil in poiskal zdravniško pomoč, zaradi česar je ostalo »le« pri poskusu uboja.

Z nožem mu je odlomil del rebra

Besedo je včeraj med drugimi dobil sodni izvedenec travmatolog Matjaž Veselko. Pojasnil je, da sta bili vbodni rani globoki približno 10 centimetrov, »s skupnim učinkom hude telesne poškodbe«. Ob napadu sta bila glavna protagonista »tesno drug ob drugem«. Najverjetneje sta bila z obrazi obrnjena drug proti drugemu, je prepričan Veselko, manjša pa je po njegovem verjetnost, da je obtoženi, kot pravi v zagovoru, nekontrolirano mahal z nožem naokoli in pri tem ranil Jotića. »Glede na to, da je imel poškodovanec del rebra odlomljenega, je mogel biti kar sunek,« je poudaril izvedenec Veselko in še, da sta vboda z 90-odstotno gotovostjo prišla drug za drugim.

Od prisilno privedenih prič ni bilo nič

V spremstvu policije oziroma s prisilno privedbo sta v sredo na Tavčarjevo prišla tudi obtoženčev brat Rambo Hudorovič in mama oškodovanca Vesna Pečjak. Rambo je izkoristil pravno dobroto in je vztrajal, da ne bo pričal, kratka pa je bila tudi Pečjakova. »Ne bi komentirala, ker o tej zadevi ne vem popolnoma ničesar,« je poudarila in potem vendarle pojasnila, da so bili kritičnega dne sinova in vnuk res pri njej. Medtem ko je delala na vrtu, so se usedli v avto in odpeljali, ne da bi se poslovili ali ji povedali, kam gredo. Odpeljali so se kajpak do obtoženca, ki se zagovarja, da je bil napaden prvi.

Obtoženi trdi, da je bil napaden prvi

Na domačem dvorišču je počival, ko ga je zmotil avtomobil, s katerim so se pripeljali Srdjan Jotić, njegov brat Branko in Srdjanov sin Brendo Bajt. Avto so parkirali na drugi strani ceste in se mu začeli približevati. Hudorović je zavpil, da Branko pri njem ni zaželen, vendar se on za to ni zmenil, šel je do njega in ga napadel. Obtoženi je zbežal v hišo, trojica pa mu je sledila. Branko je v notranjost po Hudorovićevih besedah skočil kar skozi okno. V kuhinji so se ga potem lotili s pestmi, ga pobili na tla, a se je takoj pobral in s pulta vzel nož. »Začel sem se braniti, mahal sem z njim naokoli. Vsi trije so me napadali, mahali so po meni, bilo je noro,« je dejal.