Na begu nevaren 21-letnik

Pet trupel: oče tik pred smrtjo izdal, da je morilec njegov sin

S.R.
27. 1. 2019, 11.07
Posodobljeno: 27. 1. 2019, 11.11
Deli članek:

Policija v Louisiani je na lovu za 21-letnikom, ki je umoril svoje starše in še tri ljudi.

Ascension Parish Sheriff's Office
Dakota Theriot je umoril pet ljudi in se pognal v beg.

V dveh ločenih pokolih v bližini New Orleansa v ameriški zvezni državi Louisiana je v mlaki krvi obležalo pet oseb. Krivec? 21-letni Dakota Theriot, ki je še vedno na begu ter je po navedbah policistov »oborožen in nevaren.« 

Theriot je v soboto v župniji Ascension umoril očeta in mamo, potem ko je v sosednji župniji Livingston že umoril tri ljudi. Policisti so najprej v bivalni prikolici v mestu Gonzalez našli njegova starša Keitha in Elizabeth Theriot, oba stara 51 let. Oče, ki je bil ob prihodu še pri življenju, je policistom tik preden je izdihnil zadnji dih izdal identiteto njunega krvnika. Malo pozneje je šerif v župniji Livingston potrdil, da obravnavajo trojni umor. Nasilne smrti so umrli 43-letni Billy Ernest, 20-letna Summer Ernest in 17-letni Tanner Ernest. Po navedbah ameriških medijev naj bi bila Summer s Theriotom v razmerju, ki naj bi ga začela pred kratkim. 21-letnik naj bi zadnjih nekaj tednov pri tej družini tudi prebival. Svojci, ki so pokol preživeli, pravijo, da pred krvavo soboto ni kazal znakov, da bi lahko storil kaj tako grozovitega. 

Theriota so nazadnje videli za volanom poltovornjaka znamke Dodge, policisti pa domnevajo, da želi zbežati v sosednjo zvezno državo Misisipi.