56-letna voznica osebnega vozila Renault Modus je vozila iz smeri Zagorja proti Litiji. V blagi desni ovinek je pripeljala z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar je na mokri in rahlo zasneženi cesti izgubila nadzor nad vozilom in bočno zapeljala na nasprotni pas.

V tistem je iz smeri Litje pripeljal 80-letni voznik, ki je prav tako vozil vozilo Renault Modus. Voznik se je začel umikati, a je kljub temu trčil v neobvladano vozilo.

Po trčenju je eno vozil odbilo v desno, ob odbojno ograjo, drugo pa v levo, ob rob vozišča.

Nesreče pa še ni bilo konec, saj se je v nej znašla tudi 27-letna voznica avtomobila Volkswagen Polo, ki je vozila za 80-letnikom in se je skušala trku umakniti. Zato je zapeljala na levo in skušala svoj avtomobil zmanevrirati med obema poškodovanima voziloma. To ji ni čisto uspelo, saj je z desnim bočnim delom svojega vozila oplazila vozilo 80-letnika.

V nesreči je bilo skupno udeleženih pet ljudi. Sopotnica v vozilu 80-letnika je utrpela hujše, ostali štirje pa lažje telesne poškodbe.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.